Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN KOCAİSPİR’DEN SİNANPAŞA MÜJDESİ

BASKAN KOCAISPIR’DEN SINANPASA MÜJDESI

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Sinanpasa’da 15 yildir beklenen kentsel dönüsümün müjdesini verdi. 103 dönümlük alanda yikima bu yil baslanacak. Yüregir’in merkezinde yillardir kanayan yara olarak bekleyen Sinanpasa Mahallesi kentsel yenileme süreci, Baskan Fatih Mehmet Kocaispir’in israrli takibi ile sonunda çözüme kavusuyor. Adana ile Ankara arasinda mekik dokuyan Baskan Kocaispir’in girisimleri sonucu TOKI tarafindan hazirlanan imar planlari, gündem disi teklif ile Adana Büyüksehir Belediye Meclisinin gündemine alindi. Kamulastirilmasi tamamlanan binalarin yikimina ise çok yakinda baslanacagi belirtiliyor.

YÜREGIR’IN KAPISI

Adana Büyüksehir Belediyesi Meclis Toplantisi’nda söz alan Baskan Fatih Mehmet Kocaispir, Sinanpasa’nin Yüregir’in kapisi oldugunu belirterek, “Sinanpasa, yillardan beri kanayan yaraya dönüsmüs bir mahallemiz. Burada bir dönüsüm olmadan Yüregir’in gelisecegini, güzellesecegini düsünmek mümkün degil. Bu durumun degismesi için göreve geldigimiz günden beri çaba harciyoruz ve bu çabalarimiz nihayet meyvesini verdi” dedi.

KAYNAK HAZIR

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’a Sinanpasa’nin durumunu aktardiklarini kaydeden Baskan Kocaispir, “Açik bir irade ortaya koyuldu. Büyüksehir Belediyesi ve TOKI arasinda daha önce yapilmis olan protokole Belediye olarak biz de dahil olduk. Büyüksehir Belediyesi, kamulastirma davalarini takip ediyor. TOKI Baskanligi, gerekli parasal kaynagi hazir tutuyor. Hukuki süreç tamamlandiginda, Sinanpasa Mahallesinde 103 dönümlük bir bölgenin yikildigina insallah bu yil sahit olacagiz” diye konustu.

 

IHALEYE ÇIKILACAK

TOKI Baskanliginin 450 konutluk ihaleye çikacagini ifade eden Kocaispir sunlari söyledi: “Sinapasa, Yüregir’in kapisi demektir. Üzülerek söylüyorum, bir nehrin bu kadar dramatik bir sekilde böldügü baska bir kent yoktur. Bunun degismesi için göreve geldigimizden beri harcadigimiz mesai nihayet sonuç verdi. Sinanpasa Mahallesi’nde modern, orada yasayan insanlarimiza layik bir yasam alani ortaya çikacak. Kentsel yenileme yapildiginda mahallemiz Yüregir’in en degerli yeri ve vitrini olacak.”

ANKARA TEMASLARI SONUÇ VERDI

Yüregir Belediyesi, Sinanpasa kentsel yenileme sürecine Baskan Kocaispir’in çabalariyla 2020 yilinin ikinci yarisinda müdahil oldu. Ilk olarak mahallede kentsel dönüsümün hizlanmasi için TOKI ve Büyüksehir Belediyesi arasindaki protokole Yüregir Belediyesi de katildi. Protokolün ardindan mecliste hizli bir sekilde karar alan Yüregir Belediyesi, Bin 600 metrekare civarindaki belediye arsasini 1 TL iz bedeli ile TOKI Baskanligina devretti. Bir taraftan Ankara ile de temaslarini artiran Baskan Kocaispir, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Tamer Dagli, M. Sükrü Erdinç, Abdullah Dogru ve Vali Süleyman Elban ile birlikte Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’u ziyaret ederek sürecin hizlandirilmasini talep etti. Ziyaretin ardindan Bakan Kurum, TOKI-Büyüksehir ve Yüregir Belediyesi’nce bölgede ortaklasa yürütülen kentsel dönüsüme iliskin istimlak çalismalarina hiz verilecegini duyurdu. 

 

 



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli