Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İSTEC 3. STEM FOCUS Okulu Görkemli bir Açılışla 2019-2020 eğitim öğretim yılına merhaba dedi

 İSTEC 3. STEM FOCUS Okulu Görkemli bir Açılışla 2019-2020 eğitim öğretim yılına merhaba dedi

İSTEC 3. STEM FOCUS Okulu Açıldı

 ISTEC 3. STEM FOCUS Okulu Açildi

ISTEC Kurumlari bünyesinde kurulan özel okulun açilisina siyaset, is dünyasi ve egitim camiasindan birçok kisi katildi.

 Türkiye’nin ilk mühendislik Fen teknoloji lisesi Dünyanin 3. STEM FOCUS Okulu Sariçam ilçesine bagli Çinarli Mahallesi Hekim Köy Bulvari üzerinde   ISTEC okullari Özel Adana Çinarli  Fen Teknoloji Lisesi Görkemli bir açilisla  2019-2020 Egitim Ögretim Yilina merhaba dedi.

Istiklal Marsi ve saygi Durusunun ardindan açilis konusmasi yapan Türk Dili Edebiyati ögretmeni Burcu Yavuz, Okulumuz Steam Egitim Modelini Uygulayacak Olan Ve Bütün Derslerde Uygulamali Egitimi Esas Alan Fen Ve Teknoloji, Lisesi Olarak Adana Sariçam’da 2019-2020 Egitim Ögretim Yilina Merhaba Demistir dedi.

 Yavuz, konusmasini su cümlelerle bagladi;Dünyada Her Sey Için, Medeniyet Için, Hayat Için, Muvaffakiyet Içinen Hakiki Mürsit Ilimdir, Fendir. Ilim Ve Fennin Haricinde Mürsit Aramak Gaflettir, Cehalettir, Dalalettir diyerek sözlerini tamamladi

 TÜRKIYE'NIN ILK MÜHENDISLIK FEN LISESI

Okulun kurucusu Fatma Arli ise yaptigi konusmasinda Hedef 2023 Egitim Politikasina Rol Model Olacagi Düsünülen Uygulamali Deneysel Egitim Sisteminin Içine Sanati Da Alarak Türkiye’nin Ilk Mühendislik Fen Teknoloji Lisesi Ve Dünyanin 3. Steam Focus Okulu Olmayi Kendilerine  Ilke Edindiklerini belirterek,sunlari söyledi;Bu Dogrultuda Milli Egitimin Belirledigi Fen Ve Teknoloji Müfredatina Ek Olarak Seçmeli Dersler Okulumuzda Verilmektedir. Bunlar; Autocad  , Solidworks , 3 Boyutlu Makina Tasarim, Grafik Programlari , Orcad , Labriew Gibi Yazilimlarla , 3d Yazici Ve Cvc Torna Makinalarinda Gençlerin Kendi Cihazlarini Tasarlayip , Yerli Üretim Ataginda Analitik Düsünebilen , Inovatif Dizayn Kaabiliyeti Yüksek , Uygulamaya Dönük Becerileri Gelismis Genç Mühemdis Ve Bilim Insanlari Yetistirmek Için Imkanlar Sunmaktayiz.

Bu Bilimsel Yolda Siz Degerli Konuklarimizin Bizlere Isik Tutacagina   , Desteklerini Esirgemeyecegine , Büyük Basarilara Imza Atacagimiza Inaniyor, Ülkemizin Gençlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilke Ve Inkilaplari Isiginda Aydinlatacagimiza Söz Veriyoruz. Açiklamasinda bulundu

 ADANAMIZA BÖYLE BIR OKUL KAZANDIRANLARA TESEKKÜR EDIYORUZ

 CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Sevkin ise yaptigi konusmasinda Ülkemizin kalkinmasinda, millet ve ülke siyoniminde,insan ve devlet olgusunda, insanla birlikte gelisen ve egitimle sekillenen ,zihin ataklariyla bir ülke kalkinmasinda, olmazsa olmazimiz ve vazgeçilmezimizdir.

 Yeni açilan egitim kurumumuz Basta Adana’miza ’ ve bütün egitim camiamiza hayirli oldun Emegi geçenlere tesekkür ediyorum .dedi.

 Konusmalarin ardindan okulun açilis kurdelesi kesildi. Okulun bölümleri birlikte  gezilerek yetkililerden bilgi alindi.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı