Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Attan düşen jokeyin ailesinin acılı bekleyişi sürüyor

Attan düşen jokeyin ailesinin acılı bekleyişi sürüyor

Genç jokeyin de yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor.

Adana'da pazar günü Yesiloba Hipodromu'nda yapilan 5. kosu sirasinda 4 numarali 'Luminary' isimli attan düsme sonucunda kafatasinda kiriklar olusan jokey Samet Erkus'un ailesinin acili bekleyisi sürüyor.

 

Pazar günü Adana Yesiloba Hipodromu'nda yapilan 5. kosuda 4 numarali Luminary isimli atla mücadele eden jokey Samet Erkus, yarisin baslamasindan yaklasik 40 saniye sonra hizla ilerlerken bir anda dengesini kaybederek attan düstü. Düsmenin etkisiyle kafatasinda kirik olusan Erkus, kisa süre içinde ambulansla çevredeki özel bir hastaneye kaldirildi.Olay gecesi ve dün iki ayri operasyon geçiren Erkus'un durumunun ciddiyetini korudugu ögrenilirken, Türkiye Jokey Kulübü de konuyla ilgili açiklama yayimladi.

 

Yapilan açiklamada, 'Durumu ciddiyetini koruyan jokeyimiz Samet Erkus'a acil sifalar diliyoruz' denildi.Henüz 1 ay önce nisanlanan jokeyin ailesinin hastane önündeki acili bekleyisi de sürüyor. Burada basin mensuplarina konusan Samet Erkus'un amcasi Melik Erkus, 'Pazar günü 5. kosuda düstükten sonra ambulansla buraya getirildi. Burada doktorlarin tetkikleri sonucu acilen ameliyata alindi. Ameliyata alindiktan sonra kiriklari temizleyip 48 saat uyumaya aldilar. Bugün sabah ve öglen tomografiye alindi. Eger beynindeki kan durmussa insallah iyiye dogru gidecek. Daha durumu kritik. Allah'tan sifa bekliyoruz' diye konustu.

Yegeninin 1 ay önce nisanlandigini ve dügününü de yapmak istediklerini belirten Erkus, 'Insallah dügününü de yapacagiz. Umutluyuz. Doktorlar yüzde 1 umut veriyor. O yüzde 1 bize yüzde yüz gibi geliyor. Su an 2 parmagini oynatti deniyor. O bize bütün parmaklarini oynatmis gibi geliyor. Çok umutluyuz' ifadelerini kullandi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli