Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Baba cenazesinde amca dayağı iddiası...'Amcam tekmeledi, halam yüzümü ısırdı'

Baba cenazesinde amca dayağı iddiası...

Yara bere içerisindeki kız kardeşler, babalarının cenazesinde amcaları ve halaları tarafından öldüresiye darp edildiklerini iddia etti

 Gaziantep'te yasayan Cansu ve Merve Atmaca, geçtigimiz günlerde vefat eden babalarinin cenazesinde amcalari ve halalari tarafindan öldüresiye darp edildiklerini iddia etti. Darp raporu alan kardesler, babalarindan kalan evde hak iddia etmemeleri için kendilerini darp ettigini söyledikleri amca ve halalarindan sikayetçi oldu.

Olay, 8 Nisan 2021 Persembe günü Sahinbey ilçesi Vatan Mahallesi'nde meydana geldi. Iddiaya göre, esinden 18 yildir ayri olan Abdulkadir Atmaca (55), rahatsizligi nedeniyle tedavi gördügü Adana'da hayatini kaybetti. Hayatini kaybeden Abdulkadir Atmaca'nin cenazesi memleketi Gaziantep'e getirilirken, ölüm haberi de ayrildigi esi ve çocuklarina verildi. Anneleri ve erkek kardesleriyle birlikte babalarinin cenazesine giden Cansu ve Merve Atmaca, cenaze evinde hayatlarinin sokunu yasadi.

Anne ve çocuklari, hayatini kaybeden Abdulkadir Atmaca'nin erkek ve kiz kardesleri tarafindan önce hakarete ugrayip, sonra da öldüresiye darp edildiklerini ileri sürdü. Yasanan olayda amcalari ve halalari tarafindan darp edildigi belirtilen Cansu Atmaca'nin el bilegi yerinden çikarken, kardesi Merve'nin ise yüzünün isirilmasi sonucu hem yara bere içinde kaldi hem de mosmor oldu. Amcalarinin ve halalarinin, yillardir görüsmedikleri babalarinin ölümünden kendilerini sorumlu tutarak saldirdiklarini söyleyen kiz kardesler, olayin arka planinda ise miras gerçeginin oldugunu iddia etti.

Darp edilen genç kiz o anlari anlatti

Yasanan olayin ardindan açiklamalarda bulunan Merve Atmaca, babasindan kalan iki evin kendilerine miras olarak birakildigini ve kendilerinin bunu isteme ihtimaline karsi gözdagi vermek için darp edildiklerini iddia etti. Yasanan olayi anbean anlatan Merve Atmaca, 'Annem ve babam 18 yildir ayrilar. 8 Nisan günü babam öldükten sonra amcalarim ve halalarim bize haber verdi. Biz de olayi duyar duymaz hemen amcamlarin evine gittik. Sonrasinda cenaze islemleri yapildi. Islemlerden sonra tekrar amcamin evine geldik ve her sey orada basladi. Orada bir halam anneme önce hakaretler etti. Sonrasinda da kavga basladi. O sirada bes kisinin beni dövdügünü hatirliyorum. Benimle birlikte annemi ve ablami da dövdüler. Duymadigimiz hakaret kalmadi, bize cenaze evinde istemediklerini, babamin cenazesinde olmamiz gerektigini söylediler. Bence böyle davranmalarinin nedeni babamin üzerine iki ev var ve bu evleri babam ölmeden önce çocuklarima ver demis. Amcam da bu evleri bize vermek istemedigi için bize gözdagi vermek istediler' dedi.

'Amcam tekmeledi, halam yüzümü isirdi'

Amcanin kendisini tekme tokat döverken, halasinin da yüzünü isirdigini söyleyen Merve Atmaca, 'Amcam tekme tokat beni döverken halam da yüzümü isirdi. Yüzümdeki isirik izleri halama ait, o neden böyle bir sey yapti bilmiyorum. Daha sonra polisler geldi. Bizi hastaneye götürdüler ve darp raporu aldik. Darp raporu alirken doktorun kapisi açikti. O yüzden özel bölgelerimi açamadim ve darp raporu eksik yazildi' ifadelerine yer verildi.

'Babamin cenazesinde darp ettiler bizi'

Babasinin cenazesinde acimasizca darp edildiklerini söyleyen Atmaca, 'Yani babamdan kalan iki tane evden hak iddia etmememiz için babamin cenazesinde darp ettiler bizi. Babam gömülürken de halam tehditler savurmaya devam etti. Ben babami en son iki sene önce hastanede gördüm. Ondan sonra hiç görmedim. Cenazesinde darp edildik ama biz hiçbir sekilde babamda kalan evlerden hak iddia etmedik. Onlar kendilerince gözdagi verdiler bize' ifadelerini kullandi.

'Babamizin acisini yasamamiza bile izin vermediler'

Cansu Atmaca ise olay günü babalarinin cenazesine gittiklerini ve böyle bir durumla karsilastiklarini söyleyerek, 'Biz, 8 Nisan günü amcalarim ve halalarim tarafindan babamin cenazesine çagrildik. Biz gittikten sonra önce annemi suçlamislar, annemle tartismislar. Sonrasinda ise biz kardesimle oraya girip ne oluyor demeye kalmadan bize de saldirdilar. Kiz kardesimin yüzünü isirdilar hep, yüzü morluklar ve yaralar içerisinde. Benim de bilegim yerinden çikmis. Kaslarimin arasi da darbeyle yirtildi. Vücudumun bazi noktalarinda morluklar var. Biz babamizin acisini yasamaya gittik ama böyle bir olayla karsilastik. Acimizi yasamamiza bile izin vermediler. Olur da miras konusunu açmayalim diye bize gözdagi verdiler. Sessiz kalacagimizi düsündüler ama biz gereken her yere basvuru yapacagiz. Biz devletimizin adaletine güveniyoruz. Hak var, hukuk var. Onlar bizi tehdit etmeye devam ediyor ama biz devlete güveniyoruz' diye konustu.



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false