Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN SALTUK; BU MİLLET 18 YILDIR AÇLIK VE SEFALETE MAHKUM EDİLDİ

BAŞKAN SALTUK; BU MİLLET 18 YILDIR AÇLIK VE SEFALETE MAHKUM EDİLDİ

Artan korona virüs vakaları nedeniyle tekrar hayatımıza giren sokağa çıkma yasaklarını fırsatçılığa çeviren bazı işyerlerini eleştiri yağmuruna tutan DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk,bu millet zaten 18 yıldır AKP İktidarı taraf?

BASKAN SALTUK; BU MILLET 18 YILDIR AÇLIK VE SEFALETE MAHKUM EDILDI

Artan korona virüs vakalari nedeniyle tekrar hayatimiza giren sokaga çikma yasaklarini firsatçiliga çeviren bazi isyerlerini elestiri yagmuruna tutan DSP Adana Il Baskani Erhan Saltuk,bu millet zaten 18 yildir AKP Iktidari tarafindan açliga mahkum edildigini söyledi.

Saltuk yaptigi açiklamada 17 günlük sokaga çikma yasagini elestirerek sunlari söyledi; Bu yasaklar firsatçilarin isine yaramistir.17 günlük sokaga çikama yasagi gündeme gelmeden önce pazarlarda sebze ve meyvelerin fiyati normal iken dün itibariyle fiyatinin üç katina satildi. Evine ekmek götürme derdinde olan bu millete bir darbede firsatçilardan geliyor.

Tamam tam kapanma yapiyorsunuz. Peki günlük yevmiye ile çalisan emekçiler, dükkani kapanan esnaf, geçim derdine düsen vatandas ne olacak? Bu süredeki gelir kaybi ne olacak? Bu insanlar elektrigini, suyunu, kirasini nasil ödeyecek? Onu da geçtim, bu insanlar tas mi yiyecek? Tam kapanma gerekli miydi? Evet gerekliydi… Ama bunu halki, esnafi, emekçiyi magdur etmeden, devlet destekli yapacaksin! Ülkenin bu hale gelmesinin sebebi tiklim tiklim salonlarda yaptiginiz kongrelerde, o lebalep kongrelerin faturasini halka ödetemezsin!”diye konustu.

17 Mayis’a kadar ülke genelinde alkol satisi yasaklanmasiyla ilgili görüslerini bildiren Baskan Saltuk,. Alkol satmayan zincir marketlere ugramayan virüs 150 bin tekel bayisine ugruyor. Bu yasagin pandemiyle alakasi yok, tamamen ideolojiktir. AKP’nin pandemiyle degil insanlarin yasam tarzina müdahalesinin son halkasidir” , “Bugün yasadigimiz süreç tümüyle siyasal iktidarin beceriksizligiyle yasanmaktadir. Pandemi yönetimi gibi halk sagligini dogrudan ilgilendiren bir konuyu bile siyasallastirdilar “Bu yapilan özel yasama, insanlarin yasam tarzima yönelik açik bir müdahaledir” ifadelerini kullandi.

 

 

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli