Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN AYDAR; SÖZ VERDİ

BAŞKAN AYDAR; SÖZ VERDİ

BAŞKAN AYDAR; SÖZ VERDİ

BASKAN AYDAR; SÖZ VERDI

 CTB Yönetim Kurulu Baskani Aydar’dan Ceyhan Üniversitesi’nin kurulmasi için 80 dönümlük araziyi hibe etmeye hazir oldugunu ifade etti. Aydar, “Ceyhan’da mevcut 3 fakülte sayisi 4’e çikartildiginda üniversiteye dönüsmüs olacak. Ceyhan Üniversitesi kurulacak ise yarin yine 80 dönüm arazimi hibe etmeye hazirim. Buyursunlar gelsinler.” çagrisinda bulundu.

 

'HIBE ETMEYE HAZIRIM’

Ceyhan Ticaret Borsasi (CTB) Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Aydar, Ceyhan Üniversite’si hayali ile yasadigini belirterek, “Her proje hayal etmekle baslar. Önümüzdeki dönemde en büyük destegi vererek, Ceyhan’da bir üniversitenin kurulmasini hedefliyorum. Ceyhan’a birkaç fakülte kurulacak; herkes konusuyor, fakat kimse bir fedakârlikta bulunmuyor. Narlik’nin üstünde 80 dönüm arazim var. Çukurova Üniversitesi’nin önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a ‘buraya iki üç fakülte kurup, ilçenin sosyal ve kültürel yasamina katki koyabilirsiniz.’ teklifinde bulundum. Ancak arsa hibe destegime ragmen bir sey yapilmadi. Ceyhan’da bir eski fabrikamiz var; ayni amaçla yine Rektörü getirdim, fakat sonuç alamadim. Ceyhan’da mevcut 3 fakülte sayisi 4’e çikartildiginda üniversiteye dönüsmüs olacak. Ceyhan Üniversitesi kurulacak ise yarin yine 80 dönüm arazimi hibe etmeye hazirim. Buyursunlar gelsinler.” dedi.

 

‘YETERINCE YARARLANMIYORUZ’

Ceyhan Web TV’de Genel Yayin Yönetmeni Izzet Aydemir’in sorularini cevaplayan CTB Baskani Mustafa Aydar, Irak ve Hazar petrollerinin bulusma noktasi haline gelen ve gelecegin Rotterdam'i olarak gösterilen Ceyhan-Yumurtalik Enerji Üssü’nün uygulamalarindan ilçenin yeterince yararlanamadigina dikkat çekti. Aydar, söyle devam etti: “Elbette; Enerji Üssü bölgesinden ilçemize yüzde 2-3’lük bir fayda saglaniyor. Ancak genel olarak yapilan dev yatirimlardan Ceyhan’in sadece adinin kullanildigini düsünüyorum. Milyar dolarlik yatirimlardan Ceyhan’a yaptirilmis bir tane sosyal ve kültürel hiçbir sey yok. Bu konuda ilçenin tüm dinamikleri bir birliktelik sergileyemedik. Adana’nin tüm milletvekillerinin Ceyhan’i ön plana almalarini bekliyoruz. Çünkü bu yatirimlarin hepsi kiyi seridinde ve Ceyhan Ticaret Odasi’na bagli olarak gerçeklesiyor. Valiligimiz ve Kaymakamligimizin önderliginde hayata geçirilecek bir ‘olusumla’ Enerji Üssü’nden daha fazla yararlanmak istiyoruz.”

 

‘BEN DEGIL; BIZ DIYECEK’

Ceyhan’da tüm kurumlar arasinda ‘birlikteligin’ saglanmasi gerektiginin altini çizen Mustafa Aydar, “Eger ilçemizin kalkinmasini ve refah düzeyini daha da yükseltmek istiyorsak herkes öncelikle rozetlerini çikartip, birbirlerini kucaklayacak. ‘Ben degil; biz diyecek’ bir anlayisa ihtiyacimiz var. Ceyhan Ticaret Borsasi’nda birbirinden degerli 14 Yönetim Kurulu’ndaki arkadasimla bu yola çiktik. Mevcut kosullarda CTB’nin bir kurusunu heba etmeden hizmet veriyoruz. Sanayicilerimizin her türlü sorunlarinda yaninda yer aliyoruz. 35 yillik geçmisi olan hizmet binamizi restore edip yeni bir vizyona kavusturuyoruz. Herkes sunu bilsin ki; ben ve arkadaslarim CTB’de yapilmasi gereken her seyi en güzel sekilde gerçeklestirmenin çabasi içerisindeyiz.” seklinde konustu.



Anahtar Kelimeler: BAŞKAN AYDAR SÖZ VERDİ
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı