Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Uludağ: Yeniden, su sporlarında

Başkan Uludağ: Yeniden, su sporlarında

Sarıçam Belediyesi’nden Kano sporuna büyük destek

Sariçam Belediyesi Durgunsu Kano 5000 Metre Türkiye Sampiyonasi’nin basin lansman toplantisi yapildi.

 

Sariçam Belediyesi’nden Kano sporuna büyük destek

 

 

Sariçam Belediyesi’nin sponsorlugunda Seyhan Baraj Gölü’nde yapilacak olan ‘Sariçam Belediyesi Durgunsu Kano 5000 Metre Türkiye Sampiyonasi’nin basin lansman toplantisi Kayikhane tesislerinde gerçeklestirildi.

Basin toplantisinda; Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag’in yani sira, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Sube Müdürü Haluk Yilmazer, Kano Federasyonu Il Temsilcisi Harun Akilli ve Çukurova Üniversitesi Beden Egitimi MYO Müdür Yardimcisi Ercan Yeldan da hazir bulundu.

‘AMACIMIZ GENÇLERI SU SPORLARINA TESVIK ETMEK’

Milli Takim seçmelerini de içinde barindiracak olan Sariçam Belediyesi Durgunsu Kano 5000 Metre Türkiye Sampiyonasi’nin, basta Adana olmak üzere Sariçam’da yasayan gençleri su sporlarina tesvik edecegini Belirten Baskan Bilal Uludag, “Seyhan Baraj Gölü, Çukurova Üniversitesi Kayikhane Tesisleri’nde 8 Subat Cumartesi günü Adana Valiligimizin himayelerinde Türkiye Kano Federasyonu ile birlikte düzenlenecek olan 5000 Metre Durgunsu Milli Takim Seçmelerine ve Türkiye Sampiyonasi’na 11 ilden 18 spor kulübü ve 110 sporcu katilacak. Bu etkinlige sponsor olmaktan dolayi gururluyuz. Bütün sporcularimiza, onlari yetistiren hocalarimiza basarilar diliyorum” dedi.

‘YENIDEN, SU SPORLARINDA EFSENA OLMUS ISIMLER YETISSIN ISTIYORUZ’

Yapilacak bu sampiyonayla Adana’nin yani sira Sariçam’da yasayan gençlerin de su sporlarina tesvik edilmesini amaçladiklarini belirten Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, “Ayni zamanda bu organizasyonla su cenneti olan Adana’yi ulusal ve uluslar arasi su sporlari camiasina tanitmayi hedefliyoruz. Geçmis yilarda su sporlarinda öncü olan ilimiz bugün bu konuda maalesef mazisini arar duruma gelmistir. Adana’nin ve Sariçam’in su sporlarindaki geçmis büyük basarilarini tekrar güncel duruma getirmek, bölgemizi su sporlarinin merkezi yapmak ve nihayetinde bölgemizi su sporlari turizminin cazibe merkezi durumuna getirebilmek; su sporlarinda efsane olmus yeni Muharrem Gülergin’ler, Erdal Acet’ler ve Faruk Morkal’lar yetistirip olimpiyatlarda ülkemizin alacagi madalyalara ciddi katkilar sunabilmek için; Sariçam Belediyesi olarak bu tür organizasyonlarin yayginlasmasi için her zaman sorumluluk almaya hazir oldugumuzun bilinmesini isterim. Ayrica böylesine büyük bir organizasyonda bizden desteklerini esirgemeyen Adana Valisi Mahmut Demirtas Beyefendiye, organizasyonu ilçemize planlayan Türkiye Kano Federasyonu Baskani Alper Cavit Kabakçi Beyefendi’ye ve bizlere bu organizasyon için tüm tesisiyle hizmet veren ve desteklerini esirgemeyen Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar Beyefendiye ayri ayri tesekkür ederim ” diye konustu.

‘BASARI ADANA’NIN OLSUN ISTIYORUZ’

Adana’nin, iklim ve hava sartlari bakimindan Türkiye Olimpiyat Hazirlik merkezlerinden biri oldugunu ifade eden Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Sube Müdürü Halit Yilmazel ise, “Çukurova Üniversitesi’nden büyük destek görüyoruz. Kayikhane, kano sporunu yapmak isteyenlere imkanlar sunacak bir mekan. Burada yetisen sporcular sayesinde basari Adana’nin olsun istiyoruz. Baskanimiz sayin Bilal Uludag’a da sponsorluk destekleri için tesekkür ederim” dedi.

11 ILDEN SPORCU GELECEK

Kano Federasyonu Il Temsilcisi Harun Akilli da, Adana’nin Seyhan Baraj Gölü’ne sahip olmasi sebebiyle önceki günlerde de Milli Takimi misafir ettigini belirtti. Yarismalara 110 sporcunun katilacagini ifade eden Akilli,”11 ilden sporcular gelecek. Bu müsabaka sadece Sariçam ve Adana için önem arz etmiyor. Belediye Baskanimiz sayin Bilal Uludag’a bizi agirladiklari için tesekkür ediyorum” diye konustu.

50 SPORCU KAMP YAPACAK

Çukurova Üniversitesi Beden Egitimi MYO Müdür Yardimcisi Ercan Yeldan da, Kayikhane tesislerinin 2013 yilindan bu yana hizmet verdigini söyledi. Kayikhane’nin, bölgemizde yapilan olimpiyatlar için yeniden düzenlendigini belirten Yeldan, “Sporculara bilimsel destekte veriyoruz. Bu yarismadan sonra 50 sporcu önümüzdeki bir ay boyunca burada kampa girecek. Ben de sponsorluk destegi için baskanimiza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Daha sonra basin mensuplarinin sorularini cevaplandiran Baskan Bilal Uludag ve beraberindekiler günün anisina toplu bir fotograf çektirdiler.

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli