Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

“Biz Cumhuriyetiz”

“Biz Cumhuriyetiz”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Büyük Önder Atatürk’ün ilkelerine her zaman bağlı kalacaklarını ve O’nun kurduğu cumhuriyetin sonsuza dek yaşayacağını söyledi.

“Biz Cumhuriyetiz”

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Büyük Önder Atatürk’ün ilkelerine her zaman bagli kalacaklarini ve O’nun kurdugu cumhuriyetin sonsuza dek yasayacagini söyledi.

Cumhuriyetin ilaninin 98’inci yildönümü dolayisiyla mesaj yayinlayan Baskan Soner Çetin, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayis 1919’da basladigi Kurtulus Savasi’ni 9 Eylül’de düsmani Izmir’de denize dökerek görkemli bir zaferle sonuçlandirdi. Cephedeki savas bitmisti ama simdi yeni bir mücadele basliyordu. O da Türkiye’yi muasir medeniyetler seviyesine çikarmakti. Bunun için de ülkesinin kurtulusu için büyük fedakarliklarda bulunmus halkinin en iyi sekilde yönetilmesini istiyordu. Halk iradesine en uygun sistemin cumhuriyet oldugunun bilinci ile yeni idare seklini yillar öncesinden kafasinda sekillendirmeye baslamisti. Bu idare sisteminin adi cumhuriyetti. Kurtulus Savasi’nin ardindan çok geçmeden cumhuriyeti ilan etti” dedi.

29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilani ile Büyük Önder Atatürk’ün, kulluktan bireye, ümmetten millete dönüsümü sagladigini belirten Baskan Soner Çetin, “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Büyük Önder’in ifade ettigi gibi ‘Cumhuriyet fazilettir’. Atatürk’ün kurdugu cumhuriyeti korumak, kollamak ve gelistirmek bizim en büyük sorumlulugumdur. Cumhuriyet; Türk Milletinin varlik sebebidir. Cumhuriyet varsa biz variz. Yasasin cumhuriyet” seklinde konustu.

Baskan Soner Çetin, “Bu vesile ile Türk Milletinin ve Çukurovali hemsehrilerimin Cumhuriyet Bayramini en içten duygularimla kutluyor, cumhuriyet coskusuna her vatandasimizin ortak olmasini diliyorum. Cumhuriyeti bizlere armagan eden Büyük Atatürk ve silah arkadaslarini minnet, sükran ve rahmetle aniyorum” ifadelerini kullandi.



Anahtar Kelimeler: “Biz Cumhuriyetiz”
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli