Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bombalı saldırısından kızının kedisi sayesinde kurtulan vali, teröristi Mardin'de yakalattı

Bombalı saldırısından kızının kedisi sayesinde kurtulan vali, teröristi Mardin

Adana'da yaklaşık 5 yıl önce terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırıda kızının kedisi sayesinde kurtulan dönemin Adana Valisi şimdiki Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, saldırıyı düzenleyen son teröristi görev yaptığı ke

Adana Valiligi otoparkinda 24 Kasim 2016 tarihinde bombali aracin patlatilmasi sonucu 2 vatandas hayatini kaybetmis, 34 vatandas da yaralanmisti. Jandarma ekiplerince yapilan çalismalar sonucu patlama olayinda kullanilan patlayicilarin H.O. isimli örgüt üyesi tarafindan temin edilerek olayi gerçeklestiren teröristlere ulastirildigi ve eylem asamasinda da yardim ettigi tespit edildi. Ömerli ilçesi Duygulu Mahallesinde ikamet eden H.O.'nun evine jandarma ekipleri tarafindan operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu yakalanarak gözaltina alinan H.O.'nun ayrica PKK/KCK terör örgütüne üye olma suçundan 2 suç kaydi ile arandigi ögrenildi.

Bombali saldirisindan kizinin kedisi sayesinde kurtulan vali, teröristi  Mardin

Teröristler valiyi 1 ay yakindan takip etmis

Dönemin Adana Valisi olan simdiki Mardin Valisi Mahmut Demirtas, faillerin kendilerini 1 ay kadar yakindan takip ettiklerini söyledi. Vali Demirtas, 'Bunun çetelesini çok iyi tutmuslar. O gün sabah uyandim, üstümü giyindim, tam disari çikacagim saat sabah 08.00'a 10 var. O an kizim, olaydan 4-5 ay önce yavru bir kedi bulmustu yolun ortasinda ona bakmisti kizim. Kedi büyüdükten sonra kizim o gün sabahleyin bana kediye bir seyler ögrettiginden bahsedince, biraz kediyle oyalandim salonda. Bu islem olurken bombanin patladigini htim ve valilige dogru gittik. Gittigimde 2 tane kardesimizi kaybettigimizi gördüm. 34 arkadasimizin yaralandigini gördüm. Gerçekten bu olay bizi çok üzdü. 2 kardesimize de Allah rahmet eylesin. Buraya göreve geldikten sonra da faillerden bir tanesi saniyorum en son buydu. Faillerden bir tanesini de burada yakaladik. Patlayici maddeyi bulan, hazirlayan ve oraya ulastirani yakaladik. Yani adalet yerini bulacaktir, inaniyorum buna' dedi. 



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli