Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Boşanmasını 'Erik Dalı' oynayarak kutladı

Boşanmasını

2001'de Cerrah K. ile evlenen ve şiddet gördüğü gerekçesiyle 2012 yılında boşanma davası açan Meryem Yılmaz, davadan kısa bir süre sonra eşiyle barışarak davasını geri çekti.

2001'de Cerrah K. ile evlenen ve siddet gördügü gerekçesiyle 2012 yilinda bosanma davasi açan Meryem Yilmaz, davadan kisa bir süre sonra esiyle barisarak davasini geri çekti.

Meryem Yilmaz, 2013 yilinda tekrar bosanma davasi açti ancak Adana 7'nci Aile Mahkemesi bosanma talebinin reddine karar verince, dosya Meryem Yilmaz tarafindan istinafa gönderildi. Gaziantep 2. Hukuk Dairesi de bosanma talebini reddetti. Bunun üzerine Cerrah K., dosyayi temyiz etti. Temyiz basvurusu üzerine dosyayi görüsen Yargitay 2. Hukuk Dairesi, Yilmaz'in bosanma talebini reddedip yerel mahkemenin verdigi karari onadi.

6 yildir bosanamadigi için magdur oldugunu ve siddet gördügünü iddia eden Meryem Yilmaz, Adana Adliyesi önünde 'Bosanmak istiyorum' diyerek 2019 yilinda eylem yapmis, bunun üzerine Adalet Bakanligi, Adana Cumhuriyet Bassavciligi, Adana Barosu ve Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü harekete geçerek kadina yardim etmek için devreye girmisti.

 

Ancak Yilmaz, sürekli siddet gördügü ve bir türlü bosanamadigi esinden dolayi yine basi belaya girdi. Yilmaz, 2018 yilinda esine açtigi hakaret davasi için polis korumasiyla geldigi adliye önünde karsilastigi esinin kendisine hakaret ettigini öne sürerek esine elindeki çantasini firlatmis, bunun üzerine esi 'erkeklik gururum incindi' diyerek mahkemeye basvurmus, sikayet üzerine Meryem Yilmaz hakkinda 'Basit yaralama'dan Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açilmis, yargilanan Meryem Yilmaz, çantasi silah sayildigi için 5 ay hapis cezasina çarptirilmis, ceza 3 bin lira adli para cezasina çevrilmis ancak Meryem Yilmaz, parayi ödeyemedigi için cezaevine girmis bu durum ögrenince para ödenerek cezaevinden çikartilmisti.

 

8 yil sonra bosandi Erik Dali oynadi

Meryem Yilmaz, 8 yil sonra Adana 10 Aile Mahkemesi tarafindan bosandi. Meryem Yilmaz bosanir bosanmaz önce eski kocasinin soy ismini tasidigi kimligi degistirdi. Daha sonrada arkadaslariyla birlikte bir çay bahçesinde bulusan Yilmaz, Erik Dali oynayarak kutlama yapti. Eline de 'bosandim mutluyum' yazisi alan Meryem Yilmaz, arkadaslariyla uzun süre Erik Dali sarkisi esliginde oynadi.

Meryem Yilmaz, sürekli siddet gördügü esine 8 yil önce bosanma davasi açtigini ancak bir türlü bosanamadigini uzun ugraslardan sonra mahkemenin nihayet kendisini bosadigini artik özgür oldugunu söyledi. Yilmaz, 'Bu bitmeyen bosanmayi kutlamak için burada arkadaslarla bulustuk. Bosanmayi da oynayarak kutladik. Artik soy ismim de degisti. Bu nedenle çok mutluyum' dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı