Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CEYHAN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI İÇİN BÜNÜL, DİĞER ADAYLARI ÜÇE KATLADI

CEYHAN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI İÇİN BÜNÜL, DİĞER ADAYLARI ÜÇE KATLADI

Ceyhan Kent Konseyi Başkanlık seçiminde üç adayın yarıştığı kongrede Muhammet İslam Bünül ilk turda 163 oy alarak Ceyhan Kent Konsey Başkanı oldu.

KENT KONSEYI BASKANLIGINI ISLAM BÜNÜL KAZANDI
 
Ceyhan Kent Konseyi Baskanlik seçiminde üç adayin yaristigi kongrede Muhammet Islam Bünül ilk turda 163 oy alarak Ceyhan Kent Konsey Baskani oldu.
 
En çok oyu alan Muhammet Islam Bünül birinci turu tamamlarken, Tuncay Karabay ve Ozan Güler seçimden çekilerek 2.tura gidilmedi.
287 üyesi bulunan Kent Konseyi’nde 255 oy kullanildi. Üyelerin disinda yogun bir kalabalik kongreye katilim gösterirken, yapilan seçimde Muhammet Islam Bünül 163, Tuncay Karabay 72, Ozan Güler 16 oy aldi. Zarfin içerisinde çift pusula ve ilginç bir yazinin yer aldigi 4 oy geçersiz sayildi. 
 

ILK TURDA BITTI

Ögleden sonra yapilmasi düsünülen ikinci tur, Tuncay Karabay ve Ozan Güler’in çekilmesi ile iptal oldu. Kent Konseyi Baskani seçilen Muhammed Islam Bünül, adaylara ve katilimcilara tesekkür konusmasi yapmasi ile kongre sonlandirildi.

BASKAN BÜNÜL: DEMOKRASI SÖLENI YASANDI

Kent Konseyi seçimlerinde demokrasi söleni yasandigina vurgu yapan Ceyhan Kent Konseyi’nin yeni Baskani Muhammed Islam Bünül, ‘‘Öncelikle bugün gerçeklesen olagan üstü genel kurulda sizlerin de yogun katilimiyla Ceyhan’da ilk kez kent konseyi baskanligi seçiminde bir demokrasi söleni yasandi. Katilimlarinizdan dolayi hepinize tesekkür ediyoruz. Tabii ki sayin divanin da tüzük ve yönetmelik geregi ifade ettigi gibi normalde 1. turda 287 delegenin üçte iki çogunlugu yani 192 genel kurul üyesinin oy’unu alan baskan seçilecekti. Tabii ki burada sahsimiza göstermis oldugunuz teveccühten dolayi hepinize ayri ayri tekrar tesekkür ediyoruz. Ayni zamanda hep seçim gününün Cuma günü olmasi hasebiyle hem de genel kurul üyelerinin göstermis oldugu iradeye saygi duyup, 2. tur oylamasina geçmeyen kiymetli agabeyim Tuncay Karabay’a çok tesekkür ediyorum. Diger aday Ozan Güler agabeyimize çok tesekkür ediyoruz. Bize bugün bu demokrasi sölenini yasattiklari için minnettariz’’ dedi.

‘‘CEYHAN’A HIZMET ETMEYI DÜSTUR EDINDIK’’

Ceyhan’a hizmet etmemeyi kendilerine düstur edindiklerini söyleyen Baskan Bünül, ‘‘Bizler insallah bu kent konseyi baskanligi sürecini takdir ederseniz ki Haziran’da bir daha genel kurulu oylamasi sonucu yeniden seçim gerçeklestirilecek. Göreve geldigimiz bugünden itibaren kent konseyinin islevselligini arttirip istisare mekanizmasini hayata geçirip, daha seffaf, daha demokratik bir seçim yasanmasi adina sahsim Baskanlik sifatiyla ve yürütme kurulu üyelerimizle birlikte gerekli çalismalari ortaya koyacagimizdan hiçbirinizin süphesi olmasin. Kent konseyi genel kurulu üyelerinin tamami bu istisare mekanizmasina dahil olacak ve genel kurul üyeleri ile birlikte Ceyhan’a hizmet etmeyi kendimize düstur edinecegiz. Katilimlarinizdan dolayi hepinize ayri ayri tesekkürlerimi sunuyor, Ceyhan’imiza hayirli olsun.’’ Ifadelerini kullandi.


 


  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı