Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Çukurova'da Hayvan Hakları Masası Kuruldu...

Çukurova

Çukurova Belediyesi ile hayvan hakları konusunda çalışmalar yapan KİHAYKO, HAYKONFED ve CANKODER arasında Hayvan Hakları Masası kurulmasına ilişkin protokol imzalandı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Hayvan Hakları Masası hay

Çukurova Belediyesi Türkiye’de yine bir ilke öncülük etti

Çukurova Belediyesi yine bir ilke atarak Türkiye’de bir ilk olan Hayvan Haklari Masasi kurulmasina öncülük etti. Hayvan Haklari Masasi kurulmasina iliskin protokol Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin ile olusumun ilk baskani Metin Yildirim arasinda imza altin alindi.

ÇUKUROVA YINE ÖNCÜ OLDU

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Türkiye’de yine bir ilke atiyor olmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Hayvan Haklari Masasi bir anlamda belediyenin yükünü de bir ölçüde sirtlayacak. Kendilerine tesekkür ediyorum. Çukurova Belediyesi olarak her zaman hayvan haklari konusunda duyarli olduk, önemli çalismalar yaptik. Türkiye’ye örnek bir barinak olusturduk, sokak hayvanlarinin bakimini yaptik, beslemesini gerçeklestirdik. Tüm bu çalismalari gönüllülerle birlikte yaptik. Hayvan Haklari Masasinin mevcut sorunlari çözecegine inaniyorum. Sokakta yasayan can dostlarimizin yasal haklari var, bunlar korunacak. Bunu yaparken vatandaslarimizin da haklarinin korunmasini saglayacak. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

 

Sonuna kadar hayvan haklarinin korunmasindan yana olduklarini belirten Baskan Soner Çetin, “Ancak toplumda sokak hayvanlarindan rahatsiz olan bir kesim de var. Sizin göreviniz bu konuda dengeyi saglamak” ifadesini kullandi.

SONER ÇETIN’E TESEKKÜR

Hayvan Haklari Masasinin ilk baskani olan KIHAYKO Baskani Metin Yildirim da, hayvan haklari konusunda gösterdigi duyarliliktan dolayi Baskan Soner Çetin’e tesekkür etti. Çukurova’da kurulan Hayvan Haklari Masasinin Türkiye’de ilk olduguna vurgu yapan Metin Yildirim, zaman zaman hayvan severlerle vatandaslar arasinda sokak hayvanlari konusunda sorunlar yasandigini dikkat çekti. Metin Yildirim söyle devam etti.

“Biz Hayvan Haklari Masasi olarak muhtarliklarda toplantilar yaparak bilgilendirmede bulunacagiz, ayrica okullarda yapacagimiz etkinliklerle çocuklara hayvan sevgisi asilayacagiz. Simdiye kadar Türkiye’de hiçbir belediye böyle bir çalisma yapmadi. Bundan dolayi Baskan Soner Çetin’i kutluyorum.”

GÖNÜLLÜLER DE YER ALIYOR

Konusmalarin ardindan Hayvan Haklari Masasi kurulmasiyla ilgili protokol Baskan Soner Çetin ve KIHAYKO Baskani Metin Yildirim tarafindan imza altina alindi. Hayvan Haklari Masasinda KIHAYKO Baskani Metin Yildirim,           HAYKONFED Baskani Nesrin Çitirik, CANKODER Baskani Sibel Seyitoglu, gönüllü hayvanseverlerServet Yener, Burçin Bulutbeyaz, Ferah Güray Yilmaz, GüldemIba Menekse, Emirhan Deveci, Meziyet Aytaç, Seçil Bashanbulunuyor.



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false