Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Depremzede gencin yüzünü Soner Çetin güldürdü

Depremzede gencin yüzünü Soner Çetin güldürdü

İzmir’de yaşayan Eren Çetin, Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası Karikatür Festivali’ne katılarak ödül kazandı. Eren Çetin, ödülü 2016 yılında kazandığı ödülü evinin en güzel yerine yerleştirdi.

Izmir’de yasayan Eren Çetin, Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararasi Karikatür Festivali’ne katilarak ödül kazandi. Eren Çetin, ödülü 2016 yilinda kazandigi ödülü evinin en güzel yerine yerlestirdi.

Ancak 30 Ekim 2020 tarihinde Izmir büyük bir depremle sallandi ve tüm Türkiye’yi yasa bogan bir yikim yasadi. Onlarca insanin hayatini kaybettigi bu afette Eren Çetin’in ailesiyle oturdugu ev de yikildi. Yikilan evde tüm esyalarla birlikte Eren’in büyük bir gururla sakladigi plaket de enkaz altinda kaldi. Depremin yaralarini sarmaya çalisan Eren Çetin’in annesi Gülsah Çetin bir süre sonra Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’e sosyal medya üzerinden mesajla ulasti. Gülsah Çetin mesajinda Baskan Soner Çetin’e söyle bir çagrida bulundu:

 

“Baskanim merhaba, ismim Gülsah Çetin.  Ben Izmirli depremzede bir anneyim.Depremde evimizi kaybettik ve hiçbir esyamizi alamadik. Oglum Eren 2016 yilinda belediyenizin düzenledigi karikatür yarismasinda üçüncü olmustu ve sizlerden bir plaket kazanmisti. Bu plaketini oglum depremde yitirdi ve ailecek çok üzüldük.Çok degerli idi oglum için, hayatinda aldigi ilk ödüldü. Bu takdir için size çok tesekkür ederken, sizden ricam bu plaketi belediyenizin tekrar temin etme durumu ve ogluma gönderim durumu olabilir mi? Çok tesekkür ederim, iyi çalismalar dilerim.”

Baskan Soner Çetin bu çagriya duyarsiz kalmadi. Aninda Kültür Müdürlügüne talimat vererek plaketin aynisindan yaptirilmasini istedi. Plaket yaptirildiktan sonra Eren Çetin’in Izmir’deki adresine gönderildi. Eren Çetin plaketi alinca adeta depremin tüm yikimini ve üzüntüsünü unuttu. Yeniden kavustugu ödülü ile fotograf çektiren Eren Çetin, Baskan Soner Çetin’e tesekkür etti.



  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false