Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

DSİ GENEL MÜDÜRÜ KAYA YILDIZ'A ÇAĞRI REKLAM YAPACAĞINIZA DEVLETİ SOYANLARI GÖREVDEN ALIN

DSİ GENEL MÜDÜRÜ KAYA YILDIZ

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE USULSÜZLÜK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

DSI 6 BÖLGE MÜDÜRLÜGÜNDE BÜYÜK HUZURSUZLUK

Günlerdir Kamu oyuna DSI 6 Bölge Müdürlügüne bagli Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürü Süleyman Akgün’ün yaptigi ve yaptigi usulsüz islerin ise arkasinda Müdür Muavinin oldugu iddia edilen haberlerimizden dolayi Adana’yi ayaga kaldiran gazetemiz Devletin Malinda gözü olan haksiz kazançla Devleti soyanlari desifre etmeye devam ediyor.

Haber Kaynaklarimizdan gelen bilgiye göre Gün boyu DSI 6 Bölge Müdürlügünde bulunan bagli Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürü Süleyman Akgün’ün Bu haberleri disari sizdiran kisilerin pesine düstügü öne sürülerek, disari bilgi sizdirani bulan kisiyle mesai ve ikramiye verecegi sözlerini  verdigi iddia edildi.

Müdür muavinin ve Süleyman Akgün’ün bu tutumlari DSI’de personeller arasinda büyük huzursuzluga yol açarken DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz’in sayistay raporlarinda Devleti zarara ugratan kisileri hala görevde tutmasi kafalari karistiriken yine 2019 yilinda DSI 6. Bölge Müdürlügü'nde Bölge müdürü A.S, Bölge müdür yardimcisi ve degisik birimlerde görev yapan ,D.T'nin sulama birliklerinin normal sartlarda bir birime ihale ettikleri isleri 4 birime ihale ederek devleti zarara ugratarak haksiz kazanç elde ettikleri iddia edilMISTI.

 Ayrica rüsvet alindigi da edinilen bilgiler arasinda. Fisiltiyla baslayan hadiseyi ögrenen ve durumdan rahatsiz olan Seyhan, Yüregir ve Sariçam'daki çiftçilerin sayisinin gün geçtikçe arttigi yine gelen bilgiler arasinda.Öte yandan gelen ihbarda mevcut birlik baskanlarinin bu kisilerin altinda çalisan memur olduklarindan sulama birliklerinde kimlerin ise alinacagi, mal ve hizmetlerin kimlerden alinacagi, arazide hangi islerin yapilacagi, kurumun avukatlarinin kimler olacagi gibi önemli noktalar da tamamen bahsi geçen sahislar tarafindan belirlendigi, birlik baskanlari sözde görev yaptigi iddialar arasinda.

IDDIA 1: DSI'nin sorumlulugunda olan, Seyhan Nehir yatagindan uzun yillardir kum çalan kisi ve  isletmelerden yüklü miktarlarda rüsvet alinarak göz yumuluyor. O kadar fazla hafriyat tasiniyor ki bölge mahalleleri olan Mürseloglu, Dervisler, Çaputçu, Camuzcu, Karayusuflu, Kayisli mahalle yollari bozuldugundan burada oturan vatandaslar sikayetçi oluyor. Geçen ay kum çalan sahislardan birine DSI çalisanlarindan M.E tutanak tutuyor. Ceza kesilmesi gerekirken yukarida isimleri yazili sahislar bir komisyon olusturup usulüne uygun oldugu yönünde rapor düzenleniyor. Bu usülsüzlük için ne kadar rüsvet aldiklari ise bilinmiyor.

IDDIA 2: DSI'nin sorumlulugunda olan drenaj kanallari yanindaki depo topraklarini kendi istedikleri kisilere 3-5 kamyon satis gösterip yüzlerce kamyon topragi kullanmalarina izin veriyor. 3-5 kamyon topragin parasi devletin kasasina girerken gerçekte tasinan yüzlerce kamyon topragin parasini yukaridaki isimlerin cebine giriyor.

IDDIA 3: Sulama Birlikleri birlestirilmeden önce DSI tarafindan YS0 kanali üzerinde yapilan eski sistem mekanik çek kapaklari DSI tarafindan 5 adet çek kapagi 2.000.000. TL'ye yaptirilirken, TS0 üzerindeki sulama birliklerinin ortaklasa yaptiklari daha modern uzaktan ve cep telefonundan kumanda edilebilir kamera ile görüntülenen bir sistem uygulanarak yapilan 3 adet çek kapagi 150.000 TL ye yaptirilmistir. YS0 üzerine yapilan bu çek kapagi bedeli DSI tarafindan ilgili sulama birliklerinden tahsil edilmistir. TS0'da birlikler kendi imkanlari ile yapmis oldugu bu kapaklarda daha ucuz daha modern kapak yapmis ve kamunun parasinin gereksiz harcanmasinin önüne geçmistir. Bu durum DSI'de adi geçen sahislari rahatsiz etmistir.

IDDIA 4: Yine Sulama Birlikleri birlestirilmeden önce DSI tarafindan sulama kanallari kenarina yapilan korkuluklar konusudur. Sag sahil birlikleri bu isin birlikler tarafindan yapilmasi gerektigi konusunda görüs bildirmis DSI 6. Bölge Müdür ve yardimcilari karsi çikmis ve uyusmazlik ortaya çikmistir. DSI tarafindan çikilan ihalede is 18.000.000 TL'ye ihale edilmistir. Bu ihaleye daha önce sulama birliklerinin kapak islerini yapan firma 8.250.000 TL fiyat teklifi ile ihaleye girmek istemis ne yazik ki bazi güçler engellemistir. Bu bölge yöneticileri bu ihaleyi HDP Es Genel Baskani Pervin Buldan'in akrabasina vermistir

.IDDIA 5: DSI'de birlestirilen birliklerin basina getirilen baskana, DSI'inin belirledigi avukatlarla çalismasini istemis ve yukarida ismi zikredilen D.T'nin avukat kizina is verilmistir. Fakat 20 yildir hiç icra asamasina gelmemis borçlarini zamaninda ödeyen, unuttugunda bir mesajla hatirlatilinca hemen ödeyen çiftçilere de sirf avukata para kazandirmak için hiç uyari yapmadan, ihtarname göndermeden, mesaj atmadan alelacele icra islemi baslatmistir.Üstelik icraya gönderilirken hakkaniyetli davranilmamis sadece hemen ödeyecek ve yüksek miktarli borçlar seçilerek icra islemleri yapilmistir. Kaynak: DSI 6. Bölge Müdürlügü'nde neler oluyor

REKLAMI BIRAK DEVLETI SOYANLARI TEMIZLE

Hergün Sosyal Medyada reklamini yapan DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz’a Kamuoyunda tepki yagarken reklam yapacagina Devleti soyanlari görevden almasini istediler.

DEVAMI GELECEK



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli