Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İki kardeşi yerde sürükleyerek kapkaç yaptı

İki kardeşi yerde sürükleyerek kapkaç yaptı

Adana'da iki kardeşin araçla kaçan şüpheliye engel olmak isterken yerde sürüklenerek yaralandığı kapkaç olayının zanlısı gözaltına alındı.

Adana'da iki kardesin araçla kaçan süpheliye engel olmak isterken yerde sürüklenerek yaralandigi kapkaç olayinin zanlisi gözaltina alindi.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, dün, merkez Seyhan ilçesinde Ali Irge (19) ve ablasi Tugba Akdag'in (23) kapkaç zanlisinin araçla kaçmasini engellemeye çalisirken yaralanmasina neden olan kisinin kimligini belirledi. Ekipler, zanli A.Ç'yi Sariçam ilçesinde araçla kaçmaya çalisirken kovalamaca sonucu yakaladi. Süpheli, islemleri için emniyette götürüldü.

 

'Hem malimiza hem canimiza kastetti'

Olayda yerde sürüklenerek yaralanan Tugba Akdag ve kardesi Ali Irge yasadiklarini gazetecilere anlatti. Tugba Akdag, cep telefonunu satin almak isteyen kisinin, yanlarina plakasiz hafif ticari araçla geldigini belirterek, söyle devam etti:

Adana

'Aracin plakasinin olmadigini görünce süphelenmistim. Kardesimi uyarmak için yanina gittim ancak sürücünün cep telefonunu alip kaçmasi bir anda oldu. Bizi de araciyla sürükledi. Bu bir canilik. Hem malimiza hem canimiza kastetti. Yüzümde ve vücudumun çesitli yerlerinde yaralar olustu. Bu yaralarla yasamak istemiyorum. O sirada yanimda küçük kizim da vardi. Çocugum da bizimle birlikte sürüklenip ölebilirdi. O cani kizimi da hiç düsünmedi.'

Ali Irge de yasadiklari olayi söyle anlatti:

'Normal bir aliciymis gibi telefonu alip inceledi. SIM kartimi çikarip telefonu bana verdi. Ardindan telefonumu fabrika ayarlarina getirmemi istedi. Bu sirada ablam seslenip telefonu çalabilecegini ve kendisine vermemem konusunda beni uyardi. Süphelendigimizi anlayip 'Telefona tekrar bakabilir miyim?' dedikten sonra elimden alip kaçmaya çalisti. Ben de kendisini engellemeye çalistim ama engel olamadim. Ablamla birlikte sürüklendik.'

Olay ani kameraya yansimisti

Sarihamzali Mahallesi'nde yasayan Ali Irge, dün, cep telefonunu satmak için bir e-ticaret sitesine ilan vermis ve telefonuna talip olan ismini bilmedigi kisiyle 1900 liraya anlasmisti. Daha sonra Irge, telefonu almak için anlastigi kisiyle evinin yakininda bulusmus ve bu kisi bir anda telefonu alip plakasi bulunmayan hafif ticari araciyla kaçmaya çalismisti.

Zanliya engel olmaya çalisan Ali Irge ile yanindaki ablasi Tugba Akdag yerde sürüklenerek yaralanmisti. Olay ani bölgedeki bir is yerinin güvenlik kamerasinca kaydedilmisti.



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false