Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Işıl ve İrem, jimnastikte Türkiye birincisi

Işıl ve İrem, jimnastikte Türkiye birincisi

Çukurova Üniversitesi Jimnastik Kulübü sporcularından İrem Derin (8) ve Işıl Belli (15) kendi yaş kategorilerinde Türkiye Çocuk Fitness Jimnastik Şampiyonası'nda Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

ADANA'da Çukurova Üniversitesi Jimnastik Kulübü sporcularindan Irem Derin (8) ve Isil Belli (15) kendi yas kategorilerinde Türkiye Çocuk Fitness Jimnastik Sampiyonasi'nda Türkiye birincisi olarak büyük bir basariya imza atti.
Çok küçük yaslardan itibaren jimnastik egitimine baslayan ve su an ise Çukurova Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu'nda ögretim görevlisi olarak görev yapan Sibel Vural'dan egitim alan Irem Derin ve Isil Belli basarilariyla dikkat çekiyor. Hem fitness hem de artistik jimnastik alanlarinda çalismalarina devam eden sporcu çocuklardan Irem Derin, jimnastigi çok sevdigini ve antrenmanlarda yasadigi yorgunlugun kendisini kuvvetlendirdigini belirterek 'Çok severek devam ediyorum bu spora. Birçok derece elde ettim. Iki senedir kendi yas kategorimde Türkiye birincisi oldum. Dünyada ise 6'ncilik elde ettim. Ilerideki hedefim ülkemi basarili bir sekilde temsil eden bir jimnastikçi olmak' diye konustu.
Türkiye Çocuk Fitness Jimnastik Sampiyonasi'nda 14-15 yas kategorisinde Türkiye birincisi olan lise ögrencisi Isil Belli ise 6 yasinda basladigi jimnastik sporuna büyük bir heyecanla devam ettigini belirterek, 'Bu basariyi hirs, azim ve düzenli çalismaya borçluyum. Jimnastik bir yasam tarzi oldugu için süreklilik isteyen bir spor. Severek yaptiginiz sey eninde sonunda size basariyi getiriyor. Su an spor lisesinde egitim hayatima devam ediyorum. Hayatimi bu sporla kazanip egitimci olmak istiyorum.'



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli