Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İsmail Koncuk, çiftçilerin sesi oldu!

İsmail Koncuk, çiftçilerin sesi oldu!

Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Zafer Partisi olarak söz verdikleri gibi vatandaşın sesi olmaya devam ettiklerini, Amasya Merkeze 23 kilometre uzaklıkta bulunan Büyük Kızılca köyünde ki çiftçilerin sesini Me

Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili Ismail Koncuk, Zafer Partisi olarak söz verdikleri gibi vatandasin sesi olmaya devam ettiklerini, Amasya Merkeze 23 kilometre uzaklikta bulunan Büyük Kizilca köyünde ki çiftçilerin sesini Meclise tasidigini belirtti.

Tarim Kredi Kooperatifine olan borçlarindan dolayi daha önce traktörleri icra yoluyla alinan köylülerin simdi de kamyonetleri ve otomobillerinin icra yoluyla alinmaya baslandigina dair bilgiler kamuoyunda yer almistir. Seraciligin yaygin sekilde yapildigi köyde, çiftçilerinin bir kisminin da kooperatife olan borçlara kefil olmaktan icralik oldugu açik kaynaklarca ifade edildigini söyledi.

Koncuk, Tarim Kredi Kooperatifine olan borçlarindan dolayi daha önce icra ile alinan traktörleri yediemin olarak çiftçiye geri verildigini fakat açik kaynaklarin ifadelerine göre simdi de jandarma tarafindan yapilan trafik uygulamasinda borçlu çiftçinin eli ayagi olan araçlarinin denetimlerde toplanmaya baslandigi bildirdi.

Köylünün ve çiftçinin daha fazla magdur edilmemesi için bu uygulama bir an önce son bulmalidir!

Son zamanlarda bunun gibi haberler kamuoyunu oldukça mesgul etmektedir. Çiftçilerin seslerinin duyulmasi ve sorunlarinin çözülmesi adina Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasini isteyerek verdigi önergede konuyla ilgili Bakanligin almasi gereken acil eylem planini sordu.

 



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı