Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Karnaval dijital, portakal çiçeği kokusu gerçek

Karnaval dijital, portakal çiçeği kokusu gerçek

Salgın şartlarında dijital de olsa Adana’yı Portakal çiçeği Karnavalı heyecanı sardı

1-4 Nisan tarihleri arasinda yapilan Portakal Çiçegi Karnavali’yla ilgili basin toplantisi Sheraton Oteli’nde yapildi. Toplantiya Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag ile karnavalin fikir lideri Ali Haydar Bozkurt katildi.

KESKE BU KOKUYU BÜTÜN DÜNYAYA GÖNDEREBILSEK

Konusmasina Adana’nin güzellikler sehri oldugunu söyleyerek baslayan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, “Sanatin, kültürün, lezzetin ve daha bir çok güzelligin diyarindan, dünyanin en verimli 3 ovasindan birine sahip Adana’dan, Türkiye’ye ve dünyaya sesleniyorum. Adana’nin nisan ayinda bir portakal çiçegi hikayesi vardir. Portakallar çiçek açar ve öyle bir kokusu olur ki, onun tadina varan, bu kokuyu alan bir daha onu asla unutamaz. Gönül isterdi ki salgin olmadigi yillarda yaptigimiz gibi hep birlikte omuz omuza Adana’nin güzelliklerini birlikte yasayalim, karnavalda kardesligimizi ortaya koyup eglenelim.

Ne yazik ki salgin sartlari buna olanak tanimadi. Keske bu kokuyu bütün dünyaya gönderebilecek teknolojimiz olsa. Böylece benim anlattiklarimin hakliligini herkese gösterebilseydik. Yine de Adana hep birlikte olup çiçek tadinda bir festival düzenledi. Karnaval Komitesinin hazirladigi güzellikleri izlemenizi ve takip etmenizi özellikle öneriyorum. Bir ise kentin tamami sahip çikmazsa, o isin basarili olma sansi yoktur. Portakal Çiçegi Karnavali’nin fikir lideri Ali Haydar Bozkurt ama Adana’nin tamami, kentin yararina olan bu karnavala sahip çiktigindan dolayi, her yil bir öncekinden daha iyi oluyor. Sayin Valimize de bu karnavala sahip çiktigi için özellikle tesekkür etmek istiyorum” dedi.

 

ADANA HALKININ BASARISIDIR

Adana Valisi Süleyman Elban, Adana halkinin paylasmayi sevdigini ve bu yüzden portakal çiçegi kokusunu da paylasmak istedigini belirterek, “Adana son 10 yilda festivaller sehri haline geldi. Bu yil pandemi kosullari nedeniyle ve sürekliligi kaybolmasin diye dijital ortama tasidik. Festivalin büyümesi ve taninmasi, destek veren Adana halkinin basarisidir” diye konustu.

Katilimci belediye baskanlari ve Ali Haydar Bozkurt da, Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavali olan Portakal Çiçegi Karnavaliyla ilgili düsüncelerini paylasti. 



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı