Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Katledilen İslim'i kadınlar son yolculuğuna uğurladı...

Katledilen İslim

Adana’nın Ceyhan ilçesinde yol kenarında öldürülmüş olarak bulunan 21 yaşındaki İslim A. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ve CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin ve belediye ekibi tarafından uğurlandı.

Önceki gün iddiaya göre erkek kardesi B.A., tarafindan biçaklanarak öldürülen Islim A.’nin cenazesi Adana Adli Tip Kurumu Morgu’ndan ailesi tarafindan alindi. Ceyhan Asri Mezarligi’na getirilen Islim’in tabutunu Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, CHP Adana Il Kadin Kollari Baskani Oya Tekin, Ceyhan Belediyesi Kadin Eli ekipleri tasiyarak dua okudu. Musalla tasina konulan talihsiz kadinin cenaze namazini belediye ekipleri kildi. 

Kilinan namazin ardindan yeni mezarliga götürülen Islim A., anne ve babasinin gözyaslari içerisinde son yolculuguna ugurlandi. Belediye Baskani Hülya Erdem ve Il Kadin Kollari Baskani Oya Tekin, gözyaslari içerisinde olan Islim’in annesi Cemile M. ile ilgilenerek metanet diledi.

Baskan Erdem; “Söyleyecek Söz Bulamiyoruz, Kadin Cinayetleri Son Bulsun”

Cenaze töreninde konusan Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem; “Bugün burada büyük bir üzüntü içerisindeyiz, genç bir kizimiz vahsice katledildi. Kadin cinayetlerinin son bulmasini istiyoruz. Hayatinin baharinda yine genç bir kadin öldürüldü. Diyecek söz bulamiyoruz, artik bunlarin son bulmasi lazim” dedi.

 

Baskan Tekin, “Kadinlar Özgürce Yasamak Istiyorlar”

CHP Adana Il Kadin Kollari Baskani Oya Tekin ise; “Olayin yasanmasindan bu yana konuyu ve olaylarin nedenini yakinen takip ediyoruz. Tamda Istanbul Sözlesmesinin tartisildigi bu günlerde, kadinlarin sokaklarda, alanlarda haklarini aradigi, yüz yillardir kazanilmis haklarinin ellerinden alinmamasi için mücadele ettikleri bu günlerde Istanbul Sözlesmesinde açik olarak düzenlenmis hükümlere ragmen, namus, töre, gelenekler ve toplumun bakis açisinin, siddetin hiç bir gerekçesinin olamayacagini konusunu düzenlemisken Istanbul Sözlesmesi, Islim ismindeki kiz kardesimiz erkek kardesi tarafindan bir töre cinayeti, namus cinayetine kurban edildi. Islim 21 yasinda ve hamileydi, detaylari çok net bilmesek bile daha sonra ortaya çikacaktir.  Kadinlar kendi yasamlari üzerinde söz sahibi olmak istiyorlar, kadinlar özgürce yasamak istiyorlar. Toplumda siddetin hiç bir sekilde hiç bir sebebi olamaz, bunu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandi.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false