Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Nennioğlu; Sağlıkçılar iş ve vergi yüküyle eziliyor'

Nennioğlu; Sağlıkçılar iş ve vergi yüküyle eziliyor

Nennioğlu; Sağlıkçılar iş ve vergi yüküyle eziliyor'

Pandemi nedeniyle haklari, yasamlari ve sikintilari ile yeniden gündemin en üst siralarina çikan cefakar Saglik gibi calisanlarimizin sessiz çigliklarina aylardir ses olan ve israrla gündemde tutmaya çalisan Adana Saglik-Sen Sube Baskani Bekir Nennioglu Saglik Bakanindan olumlu tepki alamayinca bu sefer yönünü Maliye Bakanimiz Sayin Berat Albayrak'a dönerek saglik çalisanlari uzerindeki adaletsiz ve agir vergi yükünün kaldirilmasi ni istedi.Bekir Nennioglu yaptigi açiklamada; 'Covid -19 pandemisinin ülkemizde ilk görüldügü Mart ayindan bugüne kadar yetkililer içerisinde Sayin Cumhurbaskanimiz la birlikte bütün saglik çalisanlarimizi kapsayan bir jest gündemimizde diyerek saglik çalisanlari arasinda ayrim yapmadan bizleri heyecanlandiran kisi olarak biraz sonra özetle anlatmaya çalisacagim konu hakkinda da desteginizi bekliyoruz. Maliye Bakanim;Aylardan beri pandemi ile mücadeleden dolayi tükenmis vaziyette olan saglik çalisanlarimizin problemlerinin çözümü için Saglik Bakanimiza seslenmekteyiz. Ancak ne Saglik Bakanimiz bizleri nede hergun salgin konusunda uyarilar da bulunan Sayin Bakani vatandas dinlemekte herkes bildigini okumaktadir diye devam eden Nennioglu, bunu ek ödeme yönetmeliginin Bakanlikça ilgili paydaslarla yeniden görüsülüp herhangi bir degisiklik yapmamaya vatandasin da maskesini kolundan çikarip agzina ve burnuna takmamaya israrlarinda açikça görmekteyiz diye ironik bir sekilde örnekledi. Nennioglu açiklamasina devam ederek yine Saglik Bakanimizin duymasi adina çalisanlarimizin yasadigi sorunlari, yapilanlari yada yapilmayanlari birçok farkli atraksiyonla anlatmamiza ve göstermemize ragmen somut olumlu bir geri dönüste bugüne kadar alinamamistir.
Bizde siyaset kökenli olmaniz hasabiyle bir umut belki siz bizi dinler ve deger verirsiniz düsüncesi ile sahsiniza sesleniyoruz diye söyleyerek açiklamasinin devaminda, 'Sayin Bakanim Sizden saglik çalisanlari olarak istegimiz özetle su sekildedir;
Diger kamu kurum ve kuruluslarinda çalisan ve ek ödeme alan hiçbir memurun ek ödemesinden gelir vergisi alinmamakta ve kümülatif vergi matrahina dahil edilmemektedir. Saglik çalisanlarin da ise durum farkli, bir saglik çalisani sabit ödeme aylik matraha dahil edilmekte aylik 300-400 TL gelir vergisi ödemektedir ve ilk 5 ayda 22 bin TL olan ikinci vergi dilimine geçerek %20 vergi ödemeye baslamaktadir.
Sonuç olarak Sabit ek ödemenin vergiye yansimasi neticesinde bir Hemsire yillik ortalama 4 bin TL fazla gelir vergisi ödemektedir.
Nennioglu ayrica gelir olarak gözüküp vergisi kesilen bu ödeme ne hikmetse emeklilige yansitilirken gelir olarak görülmemekte saglik çalisanlari emekliliklerinde de eksik ikramiye ve emsallerinden az maasla hayatlarini idame ettirmektedirler diye belirterek saglik çalisanlari nin yillardir kanayan baska bir yarasina parmak basti
Bu gün artik hayatlarini, hayatlariniz için feda eden bu insanlara vefa gösterme günüdür.
Sayin Saglik Bakanimiz sagligin sadece hekimlerden tesekkül ettigini düsünmekte hem kelimelerinde hemde imza attigi yeni ek ödeme yönetmeliginde(Ancak istisnai olarak bir çok hastanede ortalamadan ek ödeme alan enfeksiyon uzmani hekimler 100-200 TL almistir.) bunu bizlere açikça göstermektedir.
Bu nedenle en basta söyledigimiz gibi sizden jestinizi göstermenizi ve bu vergi olayinin çözülmesi için ilgililere gerekli talimatlari vermenizi bekliyoruz .
Böyle bir çalisma neticesinde saglik çalisanlarimizin maaslarinda belli bir iyilesme olacagi asikardir..
Bu nedenle özetle anlatmaya çalistigimiz Saglik çalisanlari uzerindeki bu adaletsiz ve agir vergi yükünün kaldirilmasi adina Sahsiniza ve siyasi geçmisinize güvenimiz tam beklentimiz de yüksektir...Nennioglu açiklamasini
Saygilarimizi sunuyor en kisa zamanda müjdelerinizi bekliyoruz diye söyleyerek noktaladi



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli