Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

PKK'nın yaşlı kuryesi Adana Valiliğine saldırıdaki bombaları da getirmiş

PKK

Mardin'de tutuklanan Ortaç'ın, terör örgütü 'PKK/KCK'nın, 'Arges' kod adlı sözde özel birlik komutanının milisi olduğu ve eylemler için ihtiyaç duyulan bombaların kırsaldan getirilip, şehirdeki teröristlere teslimatını sağladığı

Adana'da 5 yil önce 'bomba yüklü araç' ile valilige yönelik olarak düzenlenen, 2 kisinin ölümü, 33 kisinin de yaralanmasiyla sonuçlanan saldirida kullanilan patlayicilarin teslimatinda kuryelik yaptigi ortaya çikan 74 yasindaki Hüseyin Ortaç, tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yeni bilgilere ulasildi.

 Mardin'de tutuklanan Ortaç'in, terör örgütü 'PKK/KCK'nin, 'Arges' kod adli sözde özel birlik komutaninin milisi oldugu ve eylemler için ihtiyaç duyulan bombalarin kirsaldan getirilip, sehirdeki teröristlere teslimatini sagladigi ögrenildi.

 

 

Adana Valiligi, 24 Kasim 2016 tarihinde terör saldirisinin hedefi oldu. Terör örgütü PKK'nin sözde 'özel kuvvetler' yapilanmasi içinde yer alan 'Hejer' kod adli Çiçek Karabulut, bomba yüklü hafif ticari araci, 'hemsire' kiliginda girdigi Adana Valiligi'nin açik otoparkina birakti. Kadin terörist taksiye binip, önce bombayi uzaktan kumandayla aktif hale getirdi, sonra da patlayiciyi atesledi. Karabulut, saldirinin ardindan kaçip izini kaybettirmeyi basardi.

Saldirinin planlayicilarindan biri olan ve Karabulut'a yardim eden Mehmet Emin Vural, 2016 yili Aralik ayinda yakalanip tutuklandi. Vural ile birlikte hain saldiriyi organize eden, terör örgütü PKK'nin sözde 'Akdeniz Metropol Kuvvetler Sorumlusu' olan 'Halo Dayi' lakapli Eyüp Çelik, sevgilisinin evinde 2017 yili Ocak ayinda yakalanip cezaevine gönderildi. Çiçek Karabulut da 2017 yili Aralik ayinda Mardin kirsalindaki çatismada ölü ele geçirildi.

O teröristlere rekor ceza

Olayla ilgili olarak Adana 12. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 28 kisinin yargilandigi davada Eyüp Çelik, Mehmet Emin Vural ve Ihsan Tasdelen 3'er kez agirlastirilmis müebbet ve 4 ayri suçtan da 992'ser yil hapse mahkum edilmis, 18 saniga 5 ile 28 yil 10 ay arasinda degisen hapis cezalari verilirken, 4 kisi de delil yetersizliginden serbest kalmisti. Firari Hüseyin Ortaç ve Mehmet Siddik Yilmaz'in da dosyalari ayrilmisti.

 

5 yillik firar son buldu

Adana Valiligi'ne yönelik saldirida kullanilan patlayicilari, 'kurye' olarak Suriye'den Türkiye'ye girisini saglayip, bunlari Çiçek Karabulut ile Mehmet Emin Vural'a teslim eden Hüseyin Ortaç'in 5 yillik firari sona erdi. Ortaç, Mardin'in Ömerli ilçesi kirsalinda düzenlenen operasyonda yakalandi. Ortaç, tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kendisiyle ilgili yeni bilgilere de ulasildi.

Talimatlar 'Arges'ten

Buna göre Hüseyin Ortaç'in, terör örgütünün dag kadrosunda yer alan; 'Arges' kod adli üst düzey bir örgüt yöneticisinin milisi oldugu ortaya çikti. Ortaç'in, bu teröristten gelen emir ve talimatlar dogrultusunda sadece Adana Valiligi'ne yönelik saldirida degil, diger kanli eylem ve saldirilar için ihtiyaç duyulan patlayicilari, Ömerli kirsalinda teslim alip, bu o eylemi gerçeklestirecek diger teröristlere ulastirarak, 'kurye'lik yaptigi tespit edildi.

Evini üs olarak kullanmis

Sadece kuryelik yapmakla yetinmeyip, kirsaldan gelen teröristlere evini açip, onlara barinma imkani sagladigi, sinirdan geçislerine de yardimci oldugu öne sürülen Hüseyin Ortaç, tutuklandigi mahkemede de; 'Adana Valiligi'ne yönelik saldiriyla benim hiçbir ilgim yok. Patlamayla ilgili evimde herhangi bir görüsme gerçeklesmedi. PKK'li teröristlerle de hiçbir irtibatim olmadi' savunmasini yapmisti.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli