Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Seyhan'da üreten kadınlar kazanıyor!

Seyhan

KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ’NİN ÜRÜNLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Seyhan Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi’nin GIZ Alman Uluslararasi Isbirligi Kurumu destegi gerçeklestirdigi projede kadinlarin ürettigi ürünler, Gülbahçesi Kapali Semt Pazari’nda Seyhanlilarin begenisine sunuldu. Kadin Dayanisma Merkezi’nin standini ziyaret eden Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Becerilerin gelistiren kadinlarin ürettigi hepsi birbirinden degerli el emegi ürünler, artik Seyhan’da kurulan tüm semt pazarlarinda halkimizla bulusacak. Üreten belediye olarak, üreten kadinlari desteklemeyi sürdürecegiz” dedi.

 

ÜRETEN KADINA TAM DESTEK

“Yasamin her alaninda üreten bir belediye” anlayisiyla hizmet veren Seyhan Belediyesi, art arda kadinlarin üretim sürecine katilmalarini tesvik eden, kadinlarin gücünü ve emegini yüceltip, görünür hale getiren hizmetleri yasama geçiriyor. Seyhan Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi’nde GIZ Alman Uluslararasi Isbirligi Kurumu destegiyle uygulanan ve bugüne kadar 5 bine yakin kadinin yararlandigi projelerde, siginmaci ve göçle gelen kadinlarin entegrasyonuna yönelik çalismalar yasama geçirilirken, bir yandan da kadinlar tekstil, seramik ve resim kursu, sabun ve kolonya yapimi gibi mesleki alanlarda da becerilerini gelistirdi.

 

ÜRÜNLER SEMT PAZARLARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

El emegi, göz nuru özgün eserleri üreten kadinlar bir yandan da Seyhan Belediyesi ‘nin destegiyle kooperatiflesme çalismalarina basladi. Baskan Akif Kemal Akay’in destegiyle, üretilen ürünler ilk olarak Gülbahçesi Kapali Semt Pazari’nda görücüye çikti. Birbirinden güzel eserlerin sergilendigi standa vatandaslar yogun ilgi gösterirken, Baskan Akay da standi ziyaret etti. Üreten kadinlari kutlayip, hayirli satislar dileyen Baskan Akay, üreten, üretmek isteyen kadinlari desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

ÜRETEN BELEDIYE ÜRETEN KADINLARIN YANINDA

Adana’nin kalbi olarak tanimladigi Seyhan’in hak ettigi konuma ancak üretimle gelebileceginin altini çizen Baskan Akay, “Seyhan Belediyesi olarak bugün birçok alanda üretiyor, kazaniyor ve ürettigimizi de paylasiyoruz. Kadinlarin da bu üretim sürecinde daha fazla yer almasi gerektigine inaniyoruz ve üretmek isteyen kadinlari destekliyoruz. Kadin Dayanisma Merkezi’mizde kadinlarin ürettigi birbirinden güzel ürünler artik, Seyhan’da kurulan tüm semt pazarlarinda halkimizla bulusacak. Üreten belediye olarak her zaman üreten kadinlarin yanindayiz” diye konustu.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli