Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sümer, “Milli Eğitim Bakanlığı gerekli tedbirleri almıyor“

Sümer, “Milli Eğitim Bakanlığı gerekli tedbirleri almıyor“

Orhan Sümer, “Milli Eğitim Bakanlığı gerekli tedbirleri almıyor.

CHP Adana Milletvekili ve KIT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Covid 19 nedeniyle karantinaya alinan okullarin sayisini ve Bakanlik tarafindan alinmayan tedbirler ile ilgili konuyu Yazili Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne tasidi.

Orhan Sümer, “Milli Egitim Bakanligi gerekli tedbirleri almiyor. Okullarimiz teker teker karantinaya aliniyor” Dedi.

MEB COVID TEDBIRLERINDE YETERSIZ

Orhan Sümer,” Okullarda Covid -19 ile ilgili alinmayan önlemler nedeniyle karantinaya alinan siniflar bulunmaktadir. Pozitif vakalar nedeniyle kagit üzerinde devam eden yüz yüze egitim fiilen ne yazik ki devam ettirilemiyor. Bu durum hem egitimin kalitesini düsüyor hem de online egitime erisemeyen ögrenciler oldugu için egitimi durma seviyesine indiriyor. Milli Egitim Bakanligi, tedbirleri arttirmali basta ögrenciler ve ögretmenlerimiz olmak üzere aileler dahil kimsenin can güvenligini tehlikeye atmamalidir.” Dedi.

OKULLARDA TEMIZLIK MALZEMELERI EKSIK

Orhan Sümer, “Defalarca dile getirmemize, Egitim Sendikalarinin çagri yapmasina ragmen okullardaki temizlik ve dezenfektan malzemeleri yeterli düzeyde saglanamiyor. Milli Egitim Bakanligi ne yazik ki bu konu da da yetersiz kaliyor. Ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz ve ailelerimizin can güvenligi Milli Egitim Bakanliginin alacagi tedbirlere bagliyken daha tedbirli olmak gerekiyor. Binlerce okulda temizlik malzemesinin olmamasi, gerekli malzemelerin ailelerden istenerek temin edilmeye çalisilmasi kabul edilemez.” Dedi

OKULLARDAKI COVID VERILERI AÇIKLANMIYOR

Milli Egitim Bakanligi'nin okullardaki Covid-19 verileri, kamuoyuna açik degil. Neyi kimden sakliyorlar. Ayni durum salgin basladiginda da yapilmisti. Sonunda  Saglik Bakanligi gerçek rakamlar açiklamak zorunda kaldi.Gerçek rakamlar açiklanmali ki ona göre önlemler alinsin. Kimse Bakanligin alamadigi tedbirler, saglayamadigi düzen yüzünden caniyla imtihan olmak zorunda degil. Verdigimiz Yazili Soru Önergesiyle bu rakamlarin açiklanmasini ve ona göre tedbirler alinmasini amaçliyoruz.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı