Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Uluslararası turnuvaya Seyhan desteği

Uluslararası turnuvaya Seyhan desteği

Uluslararası turnuvaya Seyhan desteği

 

Adana’da her yil düzenli yapilmasi yönüyle kentin tek uluslararasi tenis turnuvasi olan Çukurova Cup 14 Yas Uluslararasi Tenis Turnuvasi’nin 20’ncisi Seyhan Belediyesi’nin sponsorlugunda yapilacak. Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Adana Tenis, Dag ve Su Sporlari Kulübü’nde (ATDSK) yapilacak turnuva öncesi üyesi oldugu kulübü ziyaret etti, tenisçilerle bir araya geldi, korta girip, tenis oynadi.

 

ATDSK Baskani Ali Refah Keskin, Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Girtine Isik ve Italya’daki Vavassori Tenis Akademisi’nin kurucusu ve ITF’in Bas Danismani RenatoVavassori, Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’i ziyaret ettiler. Türkiye’nin ilk uluslararasi tenis akademisini Vavassori ile birlikte ATDSK bünyesinde Adana’da hayata geçirdiklerini hatirlatan Keskin, 2-7 Kasim’da yapilacak olan 20’nci Çukurova Cup(2020 Tennis Europe JuniorTour) 14 Yas Uluslararasi Tenis Turnuvasi’na verdikleri destek nedeniyle Baskan Akay’a tesekkür etti. Keskin, yine Türkiye’de ilk Avrupa’da ise 6’ncisi olacak National Training Center’i (Ulusal Kamp Merkezi) Adana’da hayata geçirmek için hazirladiklari proje hakkinda da bilgi sundu.

 AKAY KORTTA

Bu ziyaretin ardindan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, 30 yildan uzun süredir üyesi oldugu ATDSK’yi ziyaret etti. Tesisleri gezen Baskan Akay, HPTC’nin alt yapisinda yetisen küçük tenisçilerle bir araya geldi, onlarla sohbet etti, ardindan tenis kiyafetlerini giyerek, korta girdi. ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi Tenis Kaptani Özkan Çetin’le tenis oynayip, ralli yapan Baskan Akay, tenisteki ustaligini da gözler önüne serdi. Kulüpte tenise ilk basladigi, ders aldigi yillardan söz eden Akay, “Adana, böylesine güzel bir spor tesisine sahip oldugu için sansli. Özellikle Ali Refah Keskin’in baskanligindaki yönetimin Türk Tenisi adina yaptiklari yatirimlar takdire sayan, tebrik ediyorum. Bana göre Adana dünyanin merkezi. Adana’dan, Çukurova’dan daha önemli bir nokta yok. Iklim avantajinin da göz önünde bulundurulup, kentimize yapilacak yatirimlar Türk Tenisi adina önemli” dedi. ATDSK Baskani Ali Refah Keskin de, kulüp olarak Türk Tenisi’nin gelisimi, Adana’dan yeni sampiyon raketlerin çikmasi için çalismayi sürdürdüklerini söyledi.

 

23 ÜLKEDEN 205 SPORCU

Adana’da 2-7 Kasim’da yapilacak Seyhan Belediyesi 20’nci Çukurova Cup’asu ana kadar Türkiye, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, Ingiltere, Israil, Isveç, Isviçre, Kanada, Kazakistan, Kibris, Polonya, Romanya, Rusya, Sirbistan, Slovenya, Tayland ve Ukrayna’dan 205tenisçi basvurdu. Eleme maçlarinin ardindan erkekler ve bayanlarda 32’lik tabloda olmak üzere 64 tenisçi sampiyonluk kupasi için raket sallayacaklar.

 
 


  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false