Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Yüreğir Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Sıkı Denetim

Yüreğir Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Sıkı Denetim

Yüreğir Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığı için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yüregir Belediyesi Zabita ekipleri, halk sagligi için denetimlerini araliksiz sürdürüyor.
Özellikle gida sektörüne yönelik hijyen kurallari basta olmak üzere fiyat listesi, ürünlerin son kullanma tarihleri ile birçok alanda halk sagliginin ve huzurunun korunmasi amaciyla düzenli olarak denetim gerçeklestiren zabita ekipleri, vatandaslarin magduriyet yasamasinin önüne geçmeyi amaçliyor.

Ilçe genelinde kurulan pazarlarda maske, mesafe, hijyen ve fiyat listesi denetimi yapan ekipler, gida üretimi ve satisi yapan isyerlerine yönelik denetim faaliyetlerine de düzenli olarak devam ediyor.
Isletmelerde, isyeri açma-çalistirma ruhsati, ürün fiyatlari, ürünün yer aldigi reyonda fiyat etiketinin olup olmadigi, fahis fiyatlar ile reyon ve kasa fiyatlari arasindaki tutarlilik denetlenirken, pazarlarda da maske, mesafe, ürün ve ürün fiyatlari titizlikle kontrol ediliyor.

 


Yapilan denetimlerde eksikleri bulunan isyerlerine gerekli uyari ve cezai müeyyideler uygulanirken, is yeri sahiplerine ve çalisanlarina kurallar hakkinda bilgilendirmede bulunuluyor.
Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Vatandaslarimizin sagligi ve huzurunun korunmasi için zabita ekiplerimizin rutin kontrolleri araliksiz devam edecek.” dedi.



  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli