Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

- DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI EĞİTİM PROGRAMI KURSU

- DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI EĞİTİM PROGRAMI KURSU

Gaziantep Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından SANKO Üniversitesi’nin katkılarıyla “VI. Bilimsel Araştırmalarda Deney Hayvanı Kullanım Kursu Sertifika Eğitimi Programı” düzenlendi.

 

- DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTIFIKASI EGITIM PROGRAMI KURSU

 

Gaziantep Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafindan SANKO Üniversitesi’nin katkilariyla “VI. Bilimsel Arastirmalarda Deney Hayvani Kullanim Kursu Sertifika Egitimi Programi” düzenlendi.

 

Program kapsaminda kursiyerlere 15-30 Mart 2022 tarihleri arasinda Gaziantep Üniversitesi Deney Hayvanlari Arastirma Merkezi’nde (GAÜNDAM) 35 saat uygulamali, SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplanti Salonu’nda 40 saat teorik egitimler verildi.

 

Gaziantep’teki üniversite ve hastanelerden toplam 19 kursiyerin egitim gördügü programda, kursiyerler Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan onayli sertifika sahibi olarak deney hayvanlarinda deney yapabilme yetkisi elde ettiler.

 

Egitimin sonunda düzenlenen sertifika töreninde konusma yapan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, programin düzenlenmesinde katkisi olan herkese tesekkür etti.

 

Prof. Dr. Dagli, “Gaziantep kadar bütün kurum ve kuruluslarinin bir arada çalismaktan keyif alan ve ortaya güzel ve basarili isler çikaran çok az sehir oldugunu düsünüyorum. Bu program da bunun en güzel örneklerinden biri. Üniversitemizden katilim gösteren 10 akademisyenimizi de ayrica kutluyorum” dedi.

 

Bu program sayesinde deney hayvanlari konusunda çok daha bilinçli hareket edilecegine inandigini kaydeden Prof. Dr. Dagli, bu programa katki saglamaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

 

SANKO Üniversitesi’nin yeni kampüsüyle birlikte bu tür çalismalara daha fazla agirlik vermeyi planladiklarini anlatan Prof. Dr. Dagli, herkese basarilar diledi.

 

Gaziantep Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) Baskani Prof. Dr. A. Tuncay Demiryürek ise SANKO Üniversitesi’ne verdigi desteklerden ve katkilarindan dolayi tesekkürlerini sundu.

 

“Kursumuza A-Kategorisinde yani arastirmaci olarak 19 basvuru yapilmistir. Bu dönemki egitim kursu SANKO Üniversitesi’nden gelen talep üzerine organize edilmis ve sadece arastirmaci düzeyindeki basvurular kabul edilmistir” diyen Prof. Dr. Demiryürek, söyle devam etti:

 

“Etkinligin düzenlenmesinde katkisi bulunan ve her asamasinda destegini esirgemeyen, bu kursun Onursal Kurul Üyesi olan ve kursun açilisina katilarak onurlandiran SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli’ya SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Murat Akkin’a, kursun düzenlenmesinde büyük katki sunan Düzenleme Kurulu Üyesi SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dali Dr. Ögr. Üyesi Burçin Altinbas’a tesekkür ediyorum.”

 

SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yildirim, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Murat Akkin ve Temel Tip Bilimleri Bölüm Baskani Prof. Dr. Lütfi Çakar ve akademisyenlerin katilim sagladigi tören sertifikalarin takdimiyle son buldu.

 



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı