Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

- “KÜTÜPHANELER, BİLGİ KAYNAKLARINA ULAŞMANIN EN DOĞRU YOLUDUR”

- “KÜTÜPHANELER, BİLGİ KAYNAKLARINA ULAŞMANIN EN DOĞRU YOLUDUR”

SANKO Üniversitesi Kütüphane Müdürü Serap Ağca, kütüphanelerin bilgi kaynaklarına ulaşmada en doğru yol olduğunu belirtti.

KÜTÜPHANE HAFTASI

- SANKO ÜNIVERSITESI KÜTÜPHANE MÜDÜRÜ AGCA:

- “KÜTÜPHANELER, BILGI KAYNAKLARINA ULASMANIN EN DOGRU YOLUDUR”

 

SANKO Üniversitesi Kütüphane Müdürü Serap Agca, kütüphanelerin bilgi kaynaklarina ulasmada en dogru yol oldugunu belirtti.

 

Kütüphane Haftasi nedeniyle açiklama yapan Agca, “Günümüz dünyasi, sürekli gelismekte ve degismektedir. Kitap ise bu gelisen ve degisen dünyanin en temel bilgi kaynagidir” dedi.

 

Her alanda hizli degisimin yasandigi, bilim ve teknolojinin sürekli gelistigi günümüzde kitap, dergi, gazete ve her yayinin ister dijital isterse kâgit baski olsun mutlaka takip edilmesi gereken bilgi kaynaklari oldugunu kaydeden Agca, bu bilgi kaynaklarina ulasmanin en dogru yolunun basinda kütüphanelerin geldigine dikkat çekti.

 

Türk Kütüphaneciler Derneginin girisimiyle 1964 yilindan bu yana Mart Ayinin son pazartesi ile baslayan haftanin Türkiye’de Kütüphane Haftasi olarak kutlandigini animsatan Agca, söyle devam etti:

 

“Bu yil 28 Mart-03 Nisan 2022 tarihleri arasinda kutlanacak Kütüphane Haftasi için üniversitemizde de çesitli etkinlikler düzenlenecek. SANKO Üniversitesi olarak, akademisyenlerimizin ve ögrencilerimizin kütüphanemizin zengin kaynaklarindan yararlanmasi için her türlü imkâni sagliyoruz.

 

Üniversite Arastirmalari Laboratuvari 2021 raporuna göre 198 üniversite arasinda; üniversitelerin ‘ögrenme imkân ve kaynaklarinin zenginligi’ siralamasinda 12’nci sirada yer alarak A kategorisinde degerlendirilen üniversitemiz, Yüksekögretim Kurulu tarafindan en son 2019 tarihinde yayinlanan ‘Üniversite Yillik Izleme ve Degerlendirme Raporuna’ göre ögrenci basina düsen 150 e-yayin sayisi ile vakif üniversiteleri siralamasinda 4’üncü sirada yer almistir. 2020 yilinda bu sayi ögrenci basina 176 oldu.

 

Konfüçyüs’ün de dedigi gibi ‘Ne kadar mesgul oldugunu düsünürsen düsün okumak için zaman ayirmazsan cahiIIige teslim olursun.’ Kütüphane Haftasi dolayisiyla herkesi okumaya davet ediyoruz.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu