Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

'Aç ve açıkta kimse kalmayacak'

'YÜREĞİR BELEDİYESİ AŞEVİ HİZMETE AÇILDI''

'YÜREGIR BELEDIYESI ASEVI HIZMETE AÇILDI''

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir seçimden önce verdigi sözleri bir bir yerine getiriyor. Seçim vaatleri arasinda bulunan asevi projesi basladi. Baskan Kocaispir, ''Kendimize saklamis oldugumuz degil, paylastigimiz bizimdir. Sadece bir seçim vadimiz oldugu için degil, olanin olmayana bir borcu oldugu için 'As Evi' projemizi ihtiyaç sahiplerine sunmanin mutlulugu içindeyiz. Amacimiz Yüregir'de hiç kimsenin yataga aç girmemesidir. Aç ve açikta kimse kalmayacak.'' dedi.


Yemek dagitim törenine katilan Adana Valisi Mahmut Demirtas, AK Parti Adana Milletvekili M. Sükrü Erdinç, Yüregir Kaymakami Oguzhan Bingöl ve misafirler Baskan Kocaispir ile birlikte vatandaslara yemek dagittilar.
Yüregir'de hizmete açilan asevinde günde 2 bin 500 kisilik yemek dagitilmaya baslandigini, bu sayiyi 5 bine çikarmayi hedeflediklerini belirten Baskan Kocaispir, ''Yüregir Kaymakamligimiz ile isbirligi yaparak Yüregir'de bulunan yasli ve bakima muhtaç, maddi durumu iyi olmayan vatandaslarimizin tespiti yapilarak sefer taslari ve 2 adet araçla evlerine sicak yemek servisi yapacagiz. Amacimiz Yüregir'de hiç kimse yataga aç girmesin.'' seklinde konustu.

 

Asevi geleneginin Türk kültürünün önemli bir parçasi oldugunu belirten Baskan Kocaispir ''Yüregir'de hiç kimse aç ve açikta kalmamalidir. Belediye olarak kamu vazifemizin yani sira inancimizin da geregi olarak asevini açmis bulunmaktayiz. Bunu çok önemsiyoruz. Buraya gelip yemek alan vatandaslarimizla birlikte gelemeyen, tek basina yasayan, engelli vatandaslarimiza da yemek götürecegiz. Yüzyillardir yardimlasma ve paylasmanin en güzel örnegini teskil eden asevi gelenegini yasatiyoruz.
Asevimize yapilacak yardimlari ve bagislari da kabul edecegiz. Bir takim hayirsever vatandaslarimiz bizlere ulastilar. Burada yapilacak masraflara da katilacaklarini söylediler. Onlara da sükranlarimizi sunuyoruz. Allah hayirli ugurlu etsin. Bundan sonraki süreçte de vatandaslarimizin içinde, onlarin derdi ile dertlenen bir belediyecilik anlayisinda olmaya gayret edecegiz. Açilisimiza katilan Adana Valimiz Sayin Mahmut Demirtas, Milletvekilimiz Sayin M. Sükrü Erdinç, Kaymakamimiz Sayin Oguzhan Bingöl ve bütün misafirlerimize tesekkür ediyorum.'' dedi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli