Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Adana'da yağışlarla barajların doluluk oranı arttı

Adana

ADANA'da son haftalarda etkili olan yağışlarla birlikte barajlarda su seviyesi yükseldi.

ADANA'da son haftalarda etkili olan yagislarla birlikte barajlarda su seviyesi yükseldi.

Yaz aylarinda sicak hava dalgasina bagli kuraklik nedeniyle kentteki barajlarda su seviyesi gözle görülür seviyelerde düstü. Özellikle Seyhan Baraj Gölü'nde sularin kiyidan yaklasik 500 metre kadar çekilmesiyle, gölün ortasindaki Sevgi Adasi'na baglanti saglayan yol da ortaya çikti. Normalde sandallarla gidilen adaya vatandaslar yaz boyu araçlariyla ya da yürüyerek gitti. Son haftada etkili olan yagislarla birlikte barajlarin doluluk orani yeniden yükseldi.

Adana
Devlet Su Isleri (DSI) 6'nci Bölge Müdürlügü'nden alinan verilere göre son 2 ayda Seyhan Baraji'ndaki doluluk orani yüzde 36'dan yüzde 75'e, Çatalan Baraji'nda yüzde 68'den yüzde 81'e, Nergizlik Baraji'nda yüzde 13'ten yüzde 31'e, Kozan Baraji'nda yüzde 17'den yüzde 30'a, Yedigöze Baraji'nda yüzde 70'ten yüzde 75'e yükseldi.

Adana

 

VATANDASLARA UYARI

DSI 6'nci Bölge Müdürlügü'nden yapilan yazili açiklamada, 'Yasanan son yagislar yurt genelinde oldugu gibi bölgemizdeki barajlarin dolulugunu da pozitif yönlü etkilemistir. Fakat unutulmamalidir ki; suyun tasarruflu ve optimum bir sekilde kullanilmasi her sart ve kosulda büyük önem arz etmekte olup DSI Genel Müdürlügü olarak baraj, gölet, yer alti baraji gibi depolamali tesisler yapilmasi suretiyle su kaynaklari potansiyelinin degerlendirilerek çok maksatli bir sekilde kullanilmasina yönelik çalismalar yürütülmektedir. Kiymetli vatandaslarimizin da 'su vatandir' hassasiyeti ile suyu israf etmeden, verimli ve etkili kullanmalari konusunda hassasiyet göstermeleri gerektigini ifade ediyoruz' denildi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli