Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kapsamında Sarıçam Belediyesince 5 Ocak Kurtuluş Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Adana

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kapsamında Sarıçam Belediyesince 5 Ocak Kurtuluş Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Adana'nin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü kapsaminda Sariçam Belediyesince 5 Ocak Kurtulus Aniti'nin açilisi gerçeklestirildi.

 

Adana'nin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü kapsaminda Sariçam Belediyesince 5 Ocak Kurtulus Aniti'nin açilisi gerçeklestirildi.Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari'ndaki anitin açilis törenine, Vali Süleyman Elban, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Il Emniyet Müdürü Dogan Inci, Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.Saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasiyla baslayan törende mehter ile halk oyunlari gösterisi sunuldu.Vali Elban, konusmasinda, sehirler için belli mekanlarin oldugunu ve bunun sehre ruh kattigini söyledi.Anitin yapilmasinda emegi geçenlere tesekkür eden Elban sunlari kaydetti:'Sariçam hizla büyüyen ilçelerimizden biri. Bu meydan ilçemize çok da yakisti. Gelecek kusaklara böyle bir anitin hediye birakilmasi bizim için çok degerlidir. Memleketin kurtulusunda ve topraginda kani olan tüm sehitlerimizi rahmetle aniyorum.'Konusmanin ardindan anitin kurdelesi kesildi.

 



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı