Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

ADANA Gri listede aranan FETÖ'nün sözde 'mülkiye imamı' Adana'da yakalandı

ADANA Gri listede aranan FETÖ

Gri listede aranan FETÖ'nün sözde 'mülkiye imamı' Adana'da yakalandı

Gri listede aranan FETÖ'nün sözde 'mülkiye imami' Adana'da yakalandi
Fethullahçi Terör ÖrgütüParalel Devlet Yapilanmasi'nin (FETÖPDY) yeni egitim yapilanmasina yönelik Adana merkezli 3 ilde yapilan operasyonda gözaltina alinarak tutuklanan Hayrettin Döger'in (38), sözde kaymakam ile valilerden sorumlu mülkiye imami oldugu ve Terörden Arananlar Listesi'nde 300 bin TL ödüllü gri kategoride yer aldigi ortaya çikti.
Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Cumhuriyet Bassavciligi'nin yürüttügü FETÖPDY sorusturmasi kapsaminda örgütün kapatilan egitim kurumlarina alternatif olarak açildigi iddia edilen 6 egitim kurumuna 11 Haziran'da Adana, Hatay ve Mersin'de operasyon düzenledi. Baskinlarda 56 kisi hakkinda yakalama karari verildi. Gözaltina alinan 49 kisinin ev ve egitim kurumlarinda yapilan aramalarda, 7 bin dolar para ve çok sayida örgütsel döküman ele geçirildi. Gözaltina alindiktan 6 gün sonra adliyeye sevk edilen 8 kisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tutuklananlardan Hayrettin Döger'in 2 yildir firari oldugu ve FETÖPDY'nin sözde AgriErzurum ve Giresun bölgesinin kaymakam ve valilerden sorumlu mülkiye imami olarak Terörden Arananlar Listesi'nde 300 bin TL ödüllü gri kategoride yer aldigi ortaya çikti. Telefonunda örgütün haberlesme programi 'ByLock'un da yüklü bulundugu ögrenilen Döger'in, Adana'da kapatilan dershanelere alternatif olarak açilan bir dershanede görev yaptigi, Çukurova ilçesindeki Huzurevleri Mahallesi'nde esi ve 2 çocuguyla saklandigi gaybubet evinde yakalandigi bildirildi.
 


  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli