Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

ADANA İÇİN ALINAN KORONAVİRÜS (KOVİD-19) TEDBİRLERİ NELERDİR?

ADANA İÇİN ALINAN KORONAVİRÜS (KOVİD-19) TEDBİRLERİ NELERDİR?

ADANA İÇİN ALINAN KORONAVİRÜS (KOVİD-19) TEDBİRLERİ NELERDİR?

ADANA IÇIN ALINAN KORONAVIRÜS (KOVID-19) TEDBIRLERI NELERDIR?

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk, Koronavirüs nedeniyle baslatilan mücadele kapsaminda Saglik Bakani Sayin Fahrettin KOCA tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasini isteyerek soru önergesi verdigini belirtti.

IYI Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Adana Ilimizde (Kovid-19) süphesi ile hastanelere basvuran vatandas sayisi kaçtir? Basvuran vatandaslarimizda “pozitif” bulgulara rastlanmis midir, rastlanmis ise sayisini belirtir misiniz? Bu süreçte kaç kisiye koronavirüs testi yapildigini, bu test sadece yurt disi temasli hastalara mi yoksa hastalik süphesi ile hastanelere basvuran hastalara da mi yapilmistir. Yurtdisindan getirilen tani kitlerinden Adana Ilimize ilk etapta kaç adet gönderilecektir?”

Koncuk, “Adana’nin çok fazla göç aldigina deginerek farkli illerden gelen çok sayida tarim isçisinin bir arada yasadigi çadirlarda, (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda ne gibi tedbirler alindigini, burada yasayan vatandaslarimiz kontrollerden geçirilmis midir?” diye sordugunu anlatti.

Suanda hastaligin yukari dogru bir ivme kazandigini belirten Koncuk, “Adana Ilimizdeki hastanelerin yogun bakimlari yeterince hazirlikli midir, yeterli sayida yatak ve solunum cihazi var midir?” sorularini önergesine ekledigini belirtti.

Koncuk son olarak “Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda 65 yas üzeri ile kronik rahatsizligi bulunanlarin 15 gün süreyle sokaga çikmalarinin yasaklanmasindan dolayi vatandaslarimizi evde saglik taramasi yapilmasi için Bakanlik tarafindan gezici saglik ekipleri kuruldu mu?” diyerek “Adanali hemserilerine ve tüm vatandaslarimiza saglik günler” dileyerek sözlerine son verdi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli