Adana Büyüksehir Belediyesi, Adana’da asfalt sorununu çözmek için, havanin güzel oldugu günlerden olabildigince yararlaniyor. Asil asfalt hamlesini kis aylarinin bitmesinin ardindan baslatacak olan Adana Büyüksehir Belediyesi, kis ortasinda da günesli günleri degerlendirmek adina, ulasimda yogun kullanilan yollarin asfalt kaplamasini gerçeklestiriyor. Yol Sube Müdürlügü Ekipleri Kozan’da 8, Çukurova’da da 4 km’lik yolun asfalt kaplamasi için çalismalara devam ediyor.

 

Adana’nin dört bir yani uzun yillar dayanacak kalitede asfalt ile kaplaniyor. Adana Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi Yol Sube Müdürlügü ekipleri Kozan Ilçesi’nde Güneri Mahallesi ile Kemer Mahallesi arasinda kalan yolda asfaltlama çalismalarina basladi. Kis olmasina ragmen günesli bir günü bile kaçirmak istemeyen Yol Sube Müdürlügü ekipleri Güneri Mahallesi ile Kemer Mahallesi arasindaki toplam 8 km uzunlugunda 7 metre genisligindeki yolda Bitümlü Sicak Asfalt (BSK) kaplama çalismalarina devam ediyor.

 

Çevre ilçelerle birlikte kent merkezinde de çalismalarina araliksiz devam eden ekipler, Çukurova’da, 2 km gidis 2 km gelis olmak üzere 10 metre genisligindeki 80. Yil Bulvari’nda  yol kazima islemlerini sürdürüyor.  80 Yil Bulvari’nda yol kazima islemlerinin sona ermesiyle birlikte Bitümlü Sicak Asfalt (BSK) kaplamasina geçecek olan ekipler, her iki yolun da en kisa zamanda tamamlanarak vatandaslarin hizmetine açilacagini söyledi.