Agabeylerinin ölümünden sorumlu tuttuklari kisiyi 15 yil sonra öldürdüler

Adana'da silahli saldiri sonucu hayatini kaybeden Izzettin Seker'in kan davasi nedeniyle infaz edildigi ortaya çikti 
Cinayetin ardindan plakasi çamurla kapatilan bir otomobille Ankara'ya kaçarken Konya'da yakalanan 5 kisiden 4'ü tutuklandi
ADANA - Adana'da geçtigimiz Persembe günü silahli saldiri sonucu öldürülen Izzettin Seker'in, kan davasi nedeniyle 15 yil önce cinayete kurban gittigi ortaya çikti. Otomobille Ankara'ya kaçarken Konya'da yakalanan zanlilardan 2'sinin 15 yil önce öldürülen Ayhan Ayna'nin kardesi oldugu belirlendi. Gözaltina alinan 5 zanlidan 4'ü tutuklandi. 
Adana'nin merkez Seyhan ilçesine bagli Sarihamzali Mahallesi 47118. Sokak'ta bulunan bir çay ocaginda meydana gelen olayda Izzettin Seker, iki kisinin çapraz ates açmasi sonucu ensesinden vurularak hayatini kaybetti. Saldiriyi gerçeklestiren sahislar ise otomobile binerek içerisindeki 2 kisiyle birlikte olay yerinden kaçarken, silah sesini duyan vatandaslar durumu polise bildirdi. 
Zanlilarin kimliklerinin belirlenmesi için çalisma baslatan Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi ekipleri, olay yerinde bulunan güvenlik kamerasi görüntülerini büyük bir titizlikle inceleyerek, zanlilarin plakasi çamurla kapatilmis bir otomobille kaçtigini saptadi. Otomobilin plakasini kaçis güzergahindaki farkli güvenlik kamerasi görüntülerinden tespit eden polis, beyaz otomobilin Ankara'dan Ali Can Ayna tarafindan kiralandigini belirledi.

Kan davasinda 15 yil sonra kanli yüzlesme

Olayi derinlemesine inceleyen cinayet büro dedektifleri yaptiklari arastirmada, Seker ailesiyle Ayna ailesinin yillar önce bir kan davasindan dolayi husumetli oldugunu saptadi. Iddiaya göre, 9 Mart 2004 yilinda Ayhan Ayna (24), bosanma davasi yüzünden çikan bir tartismada öldürüldü. Bunun üzerine Ayna ailesi Adana'dan Ankara'ya tasindi. Bu olaydan yillar sonra Ayhan Ayna'nin kardesleri Mehmet ile Ali Can Ayna, agabeylerinin ölümünden Izzettin Seker'i sorumlu tutarak, infaz planlari yapmaya basladi. Mehmet, Alican Ayna, akrabalari Sirvan Ayna (24), Erdal Zengin ve arkadaslari Hebat Sevilen ile kiralik araçla Adana'ya geldigi ve Seker'in çay ocaginda kesif çalismasi yaptiktan sonra infazi gerçeklestirdikleri belirlendi.

Süpheliler kovalamaca sonucu Konya'da yakalandi

Polis tarafindan Plaka Takip Sistemi ile takip altina alinan beyaz otomobilin, Ankara'ya gitmek üzere Adana'dan ayrildigi belirlendi. Bunun üzerine Adana polisi durumu Aksaray, Nigde, Konya ve Ankara polisine bildirdi. PTS sistemine Konya yolu üzerinde tekrar yakalanan süpheli aracin Cihanbeyli ilçesine gittigi ögrenilince durum, Cihanbeyli Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerine bildirildi. Cihanbeyli'de yasanan kovalamacanin ardindan kaçan 4 süpheli yakalanirken otomobilde yapilan aramada 1 Kalasnikof, 2 tabanca ve 2 biçak ile çok sayida mermi ele geçirildi. Eregli'de otomobilde inen ve Adana'ya gitmekte oldugu belirlenen Hebat Sevilen ise yolcu otobüsünde yakalandi. 
Sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlügüne getirilen zanlilar, emniyetteki islemlerinin ardindan kan davasi yüzünden olasi bir saldiriya karsi genis güvenlik önlemleriyle önce adli tipa, sonrasinda da Adana Adliyesine sevk edildi. Zanlilardan Mehmet, Ali Can ve akrabalari Sirvan Ayna ile Hebat Sevilen tutuklanirken, Erdal Zengin ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.