Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Akaryakıt kaçakçılığını bildirdi, silahla yolu kesilip gasp edildi

Akaryakıt kaçakçılığını bildirdi, silahla yolu kesilip gasp edildi

Akaryakıt kaçakçılığını bildirdi, silahla yolu kesilip gasp edildi

Adana’da belediye meclis üyesi olan babasi ile birlikte akaryakit isletmeciligi yapan genç, Mersin’de tanik oldugu akaryakit hirsizligini sirket sahibine bildirince trafikte yolu kesilip dövüldü, tüfekle ölümle tehdit edildikten sonra 5 bin 350 lirasi gasp edildi. Genç kaçarak kurtulurken, gasp ani bir vatandas tarafindan cep telefonu kamerasiyla görüntülendi.



Adana’da babasi Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Aydin ile birlikte akaryakit isletmeciligi yapan Mehmet Serif Aydin (23), 30 Ekim’de kendisinin kullandigi tankerle akaryakit bosalttiktan sonra Mersin’e giderken yolu Tarsus Huzurkent girisinde iddiaya göre bir hafif ticari araç tarafindan kesildi. Araçtan çikan biri silahli 3 kisi, küfür edip “Kapiyi aç yoksa sikarim” diyerek tankerin kapisini Aydin’a açtirdi. Ardindan da Aydin’a, “Sen benim akaryakit sattigim yerin fotografini çekemezsin” diyerek tokat ve yumrukla döven sahislar, pompali tüfegin kabzasiyla vurdu. Mehmet Serif Aydin, öldürülme korkusuyla kaçip yakinlardaki bir fabrikaya siginarak polisi aradi. Saldirganlar ise Aydin’in çantasi ve cüzdanindaki 5 bin 350 lirayi alip kaçti. Yapilan ihbar üzerine kisa sürede olay yerine polisler ve ambulans geldi. Aydin’in sikayeti üzerine yapilan arastirmada, darp ve gasp olayini gerçeklestirdigi iddia edilen 3 kisi gözaltina alindi. Süpheliler S.Y., Y.Y. ve S.Y., sorgularinin ardindan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi süphelilerden S.Y. ve Y.Y.'yi ‘gasp ve yaralama’ suçlarindan tutuklarken, S.Y. tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Olayi IHA muhabirine anlatan Mehmet Serif Aydin, yolda tanidiklari bir akaryakit sirketinin soförünün lastikçiye akaryakit sattigini gördügünü, durumu babasi araciligiyla sirket sahibine bildirdiklerini ifade ederek, “Bir süre sonra sirket sahibi beni arayip, tanker soförünün lastikçiye akaryakit satarken fotografini çekip çekmedigimi sordu. Ben de hareket halinde oldugum için çekmedigimi söyledim. Kisa süre sonra sirket sahibi soförünü arayip, ‘Sen lastikçide durdun mu?’ diye sormus, soförün ‘Durmadim’ demesi üzerine de, ‘Arkadaslar seni görmüs’ deyince soför benim söyledigimi anlamis. Çünkü benim o güzergahtan geçtigimi görmüstü” dedi.



“Seni mermi manyagi yaparim”
Huzurkent Mahallesi’ni geçtikten sonra önünün bir araç tarafindan kesildigini belirten Aydin, sunlari kaydetti:
“Araçtakilerden biri elinde silahla küfür ederek asagiya indi. Korkup hemen tankerin kapisini kilitledim. 155’i aramaya basladim. Pompali silahla tankerin kapisina vurdu, sonra bana dogrultup, ‘Açmazsan sikarim’ dedi. Ben de korkudan açtim. Beni asagiya çekip darp ettiler. Silahli olan ‘Sen beni nasil ihbar edersin, sen benim nasil fotografimi çekersin, seni mermi manyagi yaparim’ diye cümleler kullandi. Ben de ‘Ne istiyorsaniz alin beni birakin’ dedim. Silahi kafama dogrultarak, ‘Esyalarini getirmezsen seni mermi manyagi yaparim’ dedi. ‘Bu tankeri bizim garaja çekiyoruz. Orada sorgulayacagiz’ dedigi anda silahi araca birakti ve tankerin kontagini eline aldi. Bir anda kaçip yakinlardaki fabrikaya siginip polisi arattim. Polisler gelince lastikçinin yerini söyledim. 3 kisiyi gözaltina almislar. Çantamda 5 bin, cüzdanimda da 350 lira vardi, onlari da gasp etmisler.”

Serbest birakilan S.Y.’nin de tutuklanmasini istedigini belirten Aydin, “Güvenlik kameralarinda beni fabrikanin önünde bekleyen bir otomobil gözüküyor. O otomobil beni mi kovaliyordu, olayi örtbas etmeye mi çalisiyordu bilmiyorum. Tek istegim hak ettigi cezalari almalari” ifadelerini kullandi.

Bu arada, trafikteki bir araçtan saldiri aninin cep telefonuyla çekilmis görüntüleri ortaya çikti. Görüntülerde 3 kisinin tankerin yanina gittikleri ve küfür edip zorla Aydin’i araçtan indirdikleri görülüyor. Aydin’in sigindigi fabrikanin güvenlik kameralarinda ise olay aninda yolda uzun kuyruk olustugu görülüyor.



  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli