Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Ambulansla uyuşturucu sevkiyatını jandarma bozdu

Ambulansla uyuşturucu sevkiyatını jandarma bozdu

Ambulansla uyuşturucu sevkiyatını jandarma bozdu

Il Jandarma Komutanligi tarafindan yol kontrol ve arama noktasinda, karayolunda seyir halinde bulunan bir ambulansin arama noktasinin 100 metre gerisinde yol kenarinda duraklamasi ve ambulans soförünün süpheli hareketler sergilemesi üzerine harekete geçti. Aracin yol kontrol ve arama noktasinda durduruldugu belirtildi. Valilik tarafindan konuyla ilgili olarak yapilan açiklamada su ifadeler kullanildi; “Bahse konu ambulanstaki 2 görevli ve soförün tedirgin hareketlerinin devami ve ambulansin 34 plakali bir araç olmasi üzerine durumdan süphelenilerek görevli Jandarma devriyesi tarafindan ambulansin durakladigi yer kontrol edilmis, yol kenarina atilmis 6 parça valiz içerisinde, özel olarak hazirlanarak jelatine sarilmis, satisa hazir vaziyette 112 kilogram esrar ele geçirilmistir” 

Hasta oldugunu belirtip ambulans kiralamis

Zanlinin hasta oldugunu ve Diyarbakir'a gitmek için özel bir sirketten ambulans kiraladigi kaydedilen açiklamada, “Istanbul'da ikamet eden F.B. isimli sahsin hasta oldugunu ve Diyarbakir'a gitmesi gerektigini beyan ederek özel bir sirketten ambulans araci kiraladigi, aracin Diyarbakir merkezine yaklastiginda süpheli sahsin fikir degistirerek Lice ilçesine gitmesi gerektigini söyledigi, ambulansin Lice ilçesine geldiginde süpheli sahsin telefon ile görüsme gerçeklestirmesi sonucu yabanci bir sahsin 6 parça valizi süpheliye teslim ederek ambulansa koydugu, sahsin valizleri aldiktan sonra ambulans görevlilerine Istanbul'a dönmek istedigini söyledigi tespit edilmistir” ifadelerine yer verildi.

Zanli gözaltina alindi, ambulans görevlileri serbest birakildi

Ele geçirilen uyusturucu maddelerin muhafaza altina alindigi bildirilen açiklamada, söyle denildi:
“Ele geçirilen uyusturucu maddeleri muhafaza altina alinmistir. Olay ile ilgili olarak, F.B. isimli süpheli gözaltina alinmis, ambulans görevlisi 3 sahis ifadelerinin alinmasina müteakip serbest birakilmis, uyusturucuyu temin eden sahis veya sahislarin yakalama çalismalarina devam edilmektedir. Halkimizin huzur ve güvenliginin saglanmasina yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlilikla araliksiz olarak devam edilmektedir”



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı