Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Anne karnındaki bebek 'öldü' denilip alındı, ağlayınca yaşadığı ortaya çıktı

Anne karnındaki bebek

ADANA'da 5 aylık hamileyken sancı ve kanama şikayetiyle gittiği Seyhan Devlet Hastanesi'ne bağlı Marsa ek hizmet binasında tedaviye alınan Melek Sert'in (32) karnındaki 5 aylık bebek, iddialara göre düşük yaptığı söylenerek alındı.

 

ADANA'da 5 aylik hamileyken sanci ve kanama sikayetiyle gittigi Seyhan Devlet Hastanesi'ne bagli Marsa ek hizmet binasinda tedaviye alinan Melek Sert'in (32) karnindaki 5 aylik bebek, iddialara göre düsük yaptigi söylenerek alindi.

Ölüm raporu düzenlenip kefenlenen bebek, mezarlik yolundayken aglamaya baslayinca Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne götürülerek yogun bakim servisinde tedaviye alindi. Sert ailesi, olayda ihmal varsa arastirilmasi için ölüm raporu düzenleyen hastaneden sikayetçi oldu.

Adana'nin Yüregir ilçesinde yasayan 5 aylik hamile ev kadini Melek Sert, 27 Aralik'ta sanci ve kanama sikayetiyle Yüregir Devlet Hastanesi'ne basvurdu. Bir süre tedavi olan Melek Sert, 30 Aralik'ta taburcu oldu. 31 Aralik'ta yeniden rahatsizlanan Melek Sert'in durumu, kaldirildigi Seyhan Devlet Hastanesi'ne bagli Marsa ek hizmet binasinda saat 12.40'ta agirlasti. Düsük yaptigi söylenen Melek Sert'in karnindaki 5 aylik bebek alindi. 2 çocuk annesi Melek ve Hasan Sert çifti, bebeklerinin öldügü haberiyle yikildi. 5 aylik erkek bebek, ölüm raporu düzenlenip kefenlendikten sonra çifte teslim edildi.

 

Bebeginin cenazesini otomobiliyle Camili Mahallesi Mezarligi'na götüren Hasan Sert, yoldayken aglama sesi duydu. Kefeni açtiginda, bebeginin kalbinin attigini ve agladigini gören Sert, ambulans çagirdi. Yasadigi belirlenen bebek, Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne götürülerek yogun bakim servisinde tedaviye alindi. Sert ailesi, olayda ihmal varsa arastirilmasi için savciliga giderek, ölüm raporu düzenleyen hastane hakkinda sikayetçi oldu..

 

YASADIKLARIMIZA INANAMIYORUZ

Hastane bahçesinde çocugundan iyi bir haber bekleyen Hasan Sert, yasadiklarina inanamadigini söyledi. Sert, Bebegimin cenazesini aldiktan sonra yolda aglama sesini duyunca irkildim. Ilk basta inanmadim, 'imkani yok' dedim ama kefeni açtigimda canli oldugunu gördüm. Hayatimda ilk kez böyle bir sey duydum ve gördüm. Bir baba olarak çektigim aci anlatilmaz. Bana ölü diye verdiler, yasayan çocugumu 'al, göm' diye verdiler. Esimin psikolojisi de çok kötü. Ihmal varsa arastirilsin istiyorum diye konustu.

Öte yandan, yogun bakim servisinde tedavisi süren 5 aylik bebegin saglik durumunun kritik oldugu ögrenildi. Il Saglik Müdürlügü, sikayet konusu olayla ilgili inceleme baslatildigini bildirdi.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı