Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Aracında 4 silah ele geçirildi; 'Valizde ne olduğunu bilmiyordum' dedi

Aracında 4 silah ele geçirildi;

ADANA'nın Yüreğir ilçesinde polisin takibi ile durdurulan araçta yapılan aramada, parçaları sökülmüş 2 uzun namlulu tüfek, 1 hafif makineli tüfek ve 1 otomatik tabanca ele geçirildi.

ADANA'nin Yüregir ilçesinde polisin takibi ile durdurulan araçta yapilan aramada, parçalari sökülmüs 2 uzun namlulu tüfek, 1 hafif makineli tüfek ve 1 otomatik tabanca ele geçirildi.

Rüstem Y. ile birlikte gözaltina alinan araç sürücüsü Mehmet L. (39), ifadesinde, 'Tanidigim bir kisi, tasimam için valiz verdi. Valizde ne oldugunu bilmiyordum' dedi.

 

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, kente uzun namlulu tüfek getirilecegi bilgisine ulasti. Harekete geçen ekipler, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda süpheli hafif ticari araci takibe aldi. 30 kilometre süren takibin ardindan araç, Yüregir ilçesi 19 Mayis Mahallesi'nde durduruldu. Ekipler, sürücü Mehmet L. ile yanindaki Rüstem Y.'yi gözaltina aldi.

 

Araçta yapilan aramada; arka koltuk ile bagaj arasindaki zulada, parçalari sökülmüs 2 uzun namlulu tüfek, 1 hafif makineli tüfek ve 1 otomatik tabanca ele geçirildi. Silahlar, kriminal incelemeye gönderildi. Mehmet L., emniyetteki ifadesinde 'Tanidigim bir kisi, tasimam için valiz verdi. Valizde ne oldugunu bilmiyordum' dedi.Islemleri sonrasi adliyeye sevk edilen süphelilerden Mehmet L. tutuklandi, Rüstem Y. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı