Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Büyükşehirden kadına yönelik pozitif ayrımcılık

Büyükşehirden kadına yönelik pozitif ayrımcılık

Büyükşehirden kadına yönelik pozitif ayrımcılık

Büyüksehirden kadina yönelik pozitif ayrimcilik

Kadinin gücünü, enerjisini ve zekasini, toplum ve kendisi adina kullanabilmesini saglayacak egitimler için kayitlar basladi

Kadinlara mesleki egitim ve bilgilendirme kurslari

Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen, kadinlara yönelik mesleki egitimlerin yani sira bilgilendirme egitimlerinin de yer alacagi Adana Kadin Gelisim ve Egitim Merkezi’ne kayitlar devam ediyor.  

Günümüz dünyasinda hayatin her alaninda aktif ve önemli rol üstlenen kadinlarin, sosyal ve kültürel yasamlarini zenginlestirmek, is gücü kapasitelerini arttirmak, vatandaslik haklari ve diger konularda hak aramalariyla ilgili bilinçlenmelerini saglamak amaciyla hayata geçirilen Adana Kadin Gelisim ve Egitim Merkezi’ne kayitlar sürüyor.  

Projesi Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan ve Çukurova Kalkinma Ajansi’nca hibe yolu ile desteklenen egitim merkezlerinde; kadinlara el sanatlari teknolojisi, ev tekstili ürünleri hazirlama, asçi yardimciligi, saç bakimi ve yapimi, hizli klavye kullanimi (F klavye), dekoratif el sanatlari gibi el becerilerini gelistirecek ve aile ekonomisine katkida bulunabilecekleri dallarda egitim verilecek. Sosyal hayatta birçok zorlukla karsilasan ve siddete maruz kalan kadinlarin bu tip durumlarla karsilastiklarinda islerine yarayacak, vatandaslik haklari ve hak arama usullerinin de anlatildigi merkezlerde, okuma yazma egitimi, girisimciligin artirilmasi ve kisisel bakim egitimleri verilecek.

Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ve halk egitim merkezi egitmenlerinin görev yapacagi egitim merkezlerinde basarili olan kursiyerlere halk egitim merkezi onayli sertifika verilecek. Merkezler kasim ayi sonunda faaliyete geçecek. Ücretsiz ve tüm araç gereçlerin Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilandigi egitim merkezlerine kayit yaptirmak isteyen kadinlarin, kimlikleri ile Adana Büyüksehir Belediyesi Dis Iliskiler Birimi’ne sahsen basvurmasi gerekiyor.

 



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli