Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Asgari standart değil insanca yaşam istiyoruz!

Asgari standart değil insanca yaşam istiyoruz!

Asgari standart değil insanca yaşam istiyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, pazartesi günü açiklanmasi beklenen asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olmasi gerektigini söyledi. Ekonomisi yangin yerine dönen Türkiye'de isçisinden esnafina, memurundan emeklisine, issizinden çiftçisine herkesin bunalip feryat ettigine dikkat çeken Barut, 'Asgari bir standart degil insanca yasam kosullarini saglayacak düzen istiyoruz. Asgari ücretin üstündeki vergi yükünün kaldirilmasini, tutarin da en az 3 bin 100 lira olmasini talep ediyoruz' dedi.
 
'12 MILYON ISSIZ VAR'
 
Türkiye'de iktidar ve çevresi disinda kalan herkesin çok büyük zorluklar yasadigini aktaran Ayhan Barut, 'Salginla bogusan ülkemizde maalesef esnafindan çiftçisine, isçisinden emeklisine herkes ekonomik krizin yikici etkilerini yasiyor. Issizlik yangini büyürken, her gün yüz binlerce gencimiz kamuya yeterli atama için feryadini duyurmaya çalisiyor. Tek adam rejimi ve liyakatsiz yönetim anlayisi ise sorunlara çözüm üretmeyip aksine derinlestiriyor. 12 milyona ulasan issiz sayisi ile rekor kiriliyor. Ülkemizde her 4 kisiden biri, üniversite mezunu her 3 kisiden biri issiz ama sirtini Saraya dayayanlar 5 maasla sefa sürüyor' diye konustu. 
 
'FERYADI DUYUN ARTIK'
 
18 yildir iktidarda bulunanlarin derinlesen sorunlarina çözüm üretmedigini ifade eden Barut, sunlari kaydetti:
'Üniversite diplomali gençlerimiz issizlikten kirilirken, mahkeme karariyla sahte diploma kullandigi belgelenenler gününü gün ediyor. Çifter maaslar, milyonluk huzur haklariyla kamu kaynaklari talan ediliyor. Itirazlara, kamuoyunda olusan tepkilere aldiris etmiyorlar. Milletin feryadini duyun, ekonomideki yangini söndürün. Halka destek olun, is ve as olanagi saglayin. Kelimenin tam anlamiyla yangin yerine dönen bu memlekette milyonlari ilgilendiren asgari ücreti insanca yasam kosullarini saglayacak düzeye getirin. Asgari ücretin üstündeki vergi yükünü kaldirin, tutari da en az 3 bin 100 lira olarak açiklayin. Insanimizin nefes almasi için bir kez olsun olumlu bir adim atin.'


  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli