Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

ASKİ genel müdürünü ve büyükşehir genel sekreterini Cumhurbaşkanı atayacak

ASKİ genel müdürünü ve büyükşehir genel sekreterini Cumhurbaşkanı atayacak

ASKİ genel müdürünü ve büyükşehir genel sekreterini Cumhurbaşkanı atayacak

ASKI genel müdürünü ve büyüksehir genel sekreterini Cumhurbaskani atayacak

Yerel Yönetimler Yasa Taslagi'nda, Büyüksehir Belediye Baskanlarinin, Genel Müdür ve Genel Sekreter atamalarinda onay yetkisinin Çevre ve Sehircilik Bakanligi’ndan alinarak Cumhurbaskanligina devredilecegine yönelik hükümlerin bulundugu iddia edildi

A+A-

BirGün'den Hüseyin Simsek'in haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinin ardindan hazirliklarina baslanan ve Bütçe görüsmelerinden sonra TBMM Baskanligi’na sunulmasi beklenen dokuz maddelik taslak çalismayla Cumhurbaskani'nin yetkilerinin artirilacagi iddialarina tepki gösteren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, “Saray, belediyelerin yetkilerini tek elde toplamak istiyor” dedi.

Iktidarin Yerel Yönetimler Yasa Taslagi hakkinda kendilerini bilgilendirmedigini ancak çesitli duyumlar aldiklarini dile getiren Torun, “Saray, gücü yetse belediyeleri bir genel müdürlük altinda toplamayi düsünüyor gibi. Aslinda Saray kendisini Basbakan, Meclis Baskani, Disisleri Bakani, Cumhurbaskani ve de Türkiye Belediyeler Baskani gibi görüyor ve bu görevlerinin hiç birini devretmek istemiyor” diye konustu.

 

BIZ DE ÇALISMA BASLATTIK

Torun, “En büyük belediyeler CHP’ye geçtikten sonra Saray, AKP ve bakanlar ne yapacaklarini sasirdi. Her geçen gün yeni bir kararla karsimiza çikiyorlar. Biz, yerelin güçlenmesini ve yerel demokrasinin islemesini savunuyoruz. Bu içerikle biz de bir yerel yönetimler reform çalismasi baslattik. Önümüzdeki dönemde açiklayacagiz' ifadelerini kullandi.

BASKANLARA KARISMAMALI

Iyi Parti Genel Baskan Yardimcisi Salim Ensarioglu da düzenleme iddiasina tepki gösterdi.

Cumhurbaskani’nin zaten birçok yetkiye sahip oldugunu ve AKP Genel Baskanligi’ni sürdürdügü için tarafsiz olmadigini hatirlatan Ensarioglu, “Cumhurbaskani zaten kendi bürokratlarini ve birçok kurulu tek basina belirliyor. Bir de belediye baskanlarinin inisiyatifinde olan konulara karismamasi gerekiyor” dedi.

Kaynak: ASKI genel müdürünü ve büyüksehir genel sekreterini Cumhurbaskani atayacak



  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli