Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

AVM'ler kapılarını yeniden açtı

AVM

AVM'ler kapılarını yeniden açtı

Adana'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda faaliyetlerine ara verilen alisveris merkezleri (AVM), müsterilerine yeniden hizmet vermeye basladi. AVM'lerde restoran, kafe, spor ve eglence sektörü disindaki is yerleri yeniden faaliyete geçti. Adana'da da alisveris merkezleri, yeniden düzenlenen giris ve çikislarin dezenfekte edilmesinin ardindan müsterilerini kabul etti. Merkez Seyhan ilçesindeki bir AVM'ye gelen vatandaslari yüzlerinde maske ve siperlik bulunan güvenlik görevlileri karsiladi. Giriste 2 metre araliklarla bekleyip güvenlik kontrolünden geçen müsterilerin maskelerinin bulunup bulunmadigi kontrol edildi. Atesleri de ölçülen müsteriler, tedbirlere uyularak içeriye alindi.

Alisveris merkezinin zeminine de belirli araliklara sosyal mesafe kuralini hatirlatan yazilar yerlestirildi, Kovid-19 tedbirlerinin anlatildigi uyari levhalari konuldu. Ayrica, AVM içerisinde 15'er dakika arayla sosyal mesafeye uyulmasi için ses sisteminden uyarilar yapildi. Tuvalet ve lavabolarin bulundugu alanda ise temasin engellenmesi için kapilar kaldirildi.

 

M1 ADANA YENIDEN CANLANDI

Bu arada 11 Mayis Pazartesi günü saat 11:00 ‘ dekapilarini ziyaretçilerine açan M1 Adana AVM ‘de Saglik Bakanligi ve Bilim Kurulu’nun Salginla Mücadele Önlemleri kapsaminda aldigi kararlar en ince detayina kadar titizlikle uygulaniyor. Bu çerçevede öncelikle Bakanligin almis oldugu karar geregi; Çocuk Oyun Alanlari, Sinema Salonlari, Restoranlar ve Kafeler bir süre daha kapali kalacak.
“Hepsi Sagliginiz Için” ilkesinden hareketle tüm önlemler alindi.
M1 Adana AVM’de ziyaretçilerin ve magaza çalisanlarinin sagligini korumak amaciyla “Salgin Önleme” çerçevesinde belirlenen AVM girisinde ates ölçümü, maske kullanimi, yas kisitlamalari, fiziksel mesafenin korunmasi basta olmak üzere Saglik Bakanligi ve tüm resmi makamlarin yayinlamis oldugu 14 Kural titizlikle ve istisnasiz olarak uygulanmaktadir. Salgin ile mücadelede en önemli kural olan sosyal mesafeyi korumak amaciyla bu dönemde AVM genel alanlari ve hizmete açilacak olan tüm magazalarda ‘Kisitli Sayida Ziyaretçi’ uygulamasi gerçeklestirilmektedir.
M1 Adana AVM bir çok uluslararasi ödüle sahip mevcut mimari projesi yaninda genis, ferah yapisi ve sürekli taze ve temiz hava ile çalisan havalandirma sistemleriyle ziyaretçilerine büyük bir avantaj saglamaktadir.
M1 Adana AVM Müdürü Yalçin Öz, 11 Mayis’ta yeniden Adanalilara kapilarini açan Alisveris Merkezi’nde Salgin’in ciddiyetini ve bu hassas dönemde öncelikle halkimizin sagligini korumanin farkindaligi ile hizmet verdiklerini belirtti.

Yalçin Öz : “ Tedbirleri desteklemek ve yetkililerin “evde kal” uyarilarina katkida bulunmak amaciyla ziyaretçilerimizle geçici bir süre ayri kaldik. Saglikla bir arada olmak için her türlü hijyen önlemini aldik. Magazalarimizi ve tüm alanlarimizi sosyal mesafe kuralina göre düzenledik. Tedbirleri elden birakmiyoruz çünkü bundan sonra aramiza hiç ayrilik girmesin istiyoruz. Kapi girislerimizde ziyaretçilerimizin cihazlar ile atesleri ölçülerek içeri girisleri saglaniyor. Girislerde ve belirlenen alanlarda dezenfekte ünitelerinin bulundugunu ve ATM’lerin de sürekli dezenfekte edildigini bildirdi.



  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli