Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ayrıştırıcı kitap okullarda dağıtıldı

Ayrıştırıcı kitap okullarda dağıtıldı

Ayrıştırıcı kitap okullarda dağıtıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Sezai Karakoç'a ait 'Dirilis Neslinin Amentüsü' adli kitabin okullarda dagitilmasina sert tepki gösterdi. 'Kuran'da sagcilar Allah toplulugu, solcular da seytan toplulugu olarak vasiflandirilmistir' gibi ifadelerin yer aldigi kitabi Meclis gündemine tasiyan Ayhan Barut, 'Bilim yuvasi olmasi gereken okullarda, çocuklarimizin iyi bir gelecek için en iyi sekilde egitilmesini beklerken ayristirici ve ötekilestirici ifadelerle dolu, Cumhuriyet ilkelerine hakaret edilen bir kitabin dagitilmasini kabul etmiyoruz' dedi.



EGITIMDE KAOSU ANLATTI

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk tarafindan yanitlanmasi istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'Derin bir ekonomik ve siyasi krizle bogusan ülkemizde ne yazik ki, AKP'nin 17 yildir ülkemizi içine sürükledigi kaos, egitim sistemimizde de telafisi güç yaralar açmistir. Adeta yap-boz tahtasina döndürülen egitim sistemi, her gelen bakanla birlikte içinden çikilmaz bir hal almistir. Iktidarin, ülkemizi Cumhuriyetimizin kurulus ilkelerinden uzaklastirma çabalari sonucunda, egitimde her geçen gün gerici, ayristirici, bilimsellik ve laiklik karsiti uygulamalarla karsi karsiya kaliyoruz' diye konustu.

 


SKANDAL IFADELERIN YER ALDIGI KITAP OKULLARDA DAGITILDI

Iktidara yakinligi ile bilinen Memur-Sen'e bagli Egitimciler Birligi Sendikasi'nin (Egitim-Bir-Sen) valiliklerle bir protokol yaparak okullarda 'Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi' yürüttügünü anlatan Barut, sunlari kaydetti:
'Söz konusu bu proje kapsaminda okullarda dagitimi yapilan Sezai Karakoç'a ait 'Dirilis Neslinin Amentüsü' adli kitap, kelimenin tam anlamiyla gericiligin özendirilerek ögrencilere asilanmasini amaçlarken, ögretmenlerimiz, ögrencilerimiz ve velilerin Cumhuriyet ilkelerine düsmanca tutum sergilemelerini hedefleyip ayristirici, karalayici ve suçlayici ifadelerle doludur. Kitapta yer alan 'Kuran'da sagcilar Allah toplulugu, solcular da seytan toplulugu olarak vasiflandirilmistir' gibi ifadeler, 'Kuranda sagcilarin ugurlu topluluk, solcularin ise ugursuz topluluk' olarak tanimlandigi gibi yalan yanlis bilgiler asla kabul edilemez. 'Ilim, irfan, hikmet yolunda suurlu gençlik' hedefiyle yürütüldügü söylenen proje kapsaminda dagitilan bu kitapla genç beyinlerimizi çarpitma, karalama ve ayristirma ifadeleriyle düsmanlastirma gibi amaçlarla, akil ve mantiktan uzak 'sag-sol düsünce' gibi tanimlarla zehirliyorlar. Bu kitabin okullarda nasil dagitildigini, bunlara kimin izin verdigini, her yönüyle ötekilestirici ve gerici ifadelerle dolu bu kitabin engellenmesi için bir girisimin olup olmadigini merak ediyoruz.'

'BU PROJEDEN BAKANLIGIN HABERI VAR MI?'

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk tarafindan yanitlanmasi istemiyle Meclis'e soru önergesi sunan Ayhan Barut, su sorulara yanit verilmesini istedi:
'1- Bilim yuvasi okullarda ögrencilerimizin çagin gereklerine uygun olarak egitilmesi gerekirken bu ayristirici ve ötekilestirici projeye nasil ve neden izin verilmistir?
2- Milli Egitim Bakanligi'nin, bu projeden haberi var midir, bununla ilgili ne düsünmektedir, bu konuyla alakali bir inceleme ve görüsü var midir?
3 -Okullarda kutlanacak resmi programlarin, yarismalarin ve etkinliklerin inceleme kurullarinda ele alinmasi gerekmez mi? Bu kitabin dagitimi nasil gerçeklestirilmistir?
4- Ötekilestirici ve ayrimci ifadelerle dolu bir kitabin dagitimini yapmak suç degil midir?
5- Kamuoyunda olusan tepkinin ardindan bu projenin sorumlulari hakkinda idari bir islem yapilip, adli bir girisimde bulunulmasi için ne yapmayi düsünüyorsunuz?
6- Ülkemizin ve milletimizin, özellikle gelecegimiz olan çocuklarimizin ve gençlerimizi ayristirip bölme girisimlerine karsi bir tepkiniz olacak mi?



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli