Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Barut, otistik çocukların eğitimi için bakanlığı göreve çağırdı

Barut, otistik çocukların eğitimi için bakanlığı göreve çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, otistik çocuklarin yasama tutunmasi ve daha iyi egitim alabilmeleri için Milli Egitim Bakanligi'ni göreve çagirdi. 
Otistik çocuklarin egitim sürecinde karsilasilan sorunlarin çözümünü isteyen Ayhan Barut, 'Milli Egitim Bakanligi'nin otistik çocuklarimizin egitim aldigi özel ve resmi okullari, siniflari daha dikkatli ve büyük bir hassasiyetle denetlemesi gerekmektedir. Bakanligi gerekli her türlü tedbiri alarak, bu çocuklarimizin topluma yararli bireyler haline gelmeleri yönünde çalismalar yapmaya davet ediyorum' dedi.

MECLIS'TE KONUSTU

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'Ülkemizde otistik çocuklarin bagimsiz yasayabilmeleri, davranis problemlerini en aza indirerek ihtiyaç duyduklari becerileri kazanabilmeleri için Otistik Çocuklar Egitim Programi uygulanmaktadir. Program Otistik çocuklarin özelliklerine ve egitsel ihtiyaçlarina göre 3-6, 7-11 ve 12-15 yas seklinde üç ayri gelisim evresine göre düzenlenmistir. Bu program, özel egitim okullarinda verildigi gibi, örgün egitim veren devlet okullarimizda da olusturulan kaynastirma siniflari eliyle uygulanmaktadir' diye konustu.

 

BAKANLIGI GÖREVE ÇAGIRDI

Otistik çocuklarin ailelerince kendisine iletilen sorunlardan söz ederek çözüm isteyen Ayhan Barut, 'Istanbul Tuzla'da karsilastigim otistik evladi olan bir baba, okullarda alaninda uzman ögretmenlerin bulunmadigini, egitim için gerekli ekipmanlarin olmadigini ve çocuklarin siniflarda kendi hallerine birakildigindan sikayet etmektedir. Bakanligin otistik çocuklarimizin egitim aldigi özel ve resmi okul ve siniflari daha dikkatli ve büyük bir hassasiyetle denetlemesi gerekmektedir. Milli Egitim Bakanligini gerekli her türlü tedbiri alarak, bu çocuklarimizin topluma yararli bireyler haline gelmeleri yönünde çalismalar yapmaya davet ediyorum' açiklamasinda bulundu.



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı