Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Barut, Tufanbeyli iddialarını Meclis gündemine taşıdı

Barut, Tufanbeyli iddialarını Meclis gündemine taşıdı

Barut, Tufanbeyli iddialarını Meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tufanbeyli Ilçe Belediyesi ile ilgili yolsuzluk, rüsvet, zimmet ve ihaleye fesat karistirma iddialarini Meclis gündemine tasidi. Tufanbeyli, Adana ve ülke gündemini mesgul eden iddialarla ilgili herhangi adli ve idari sorusturma yapilip yapilmadigini sorgulayan Barut, Içisleri Bakanligi'ni göreve çagirdi.

'MILLI MÜCADELE KENTI YOLSUZLUKLA ANILIYOR'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun yanitlamasi istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskanligi'na soru önergesi sunan Ayhan Barut, 'Çukurova Kuvay-i Milliye Kumandalarindan ve Kurtulus Savasinda gösterdigi kahramanliklar ile taninan komutan Aydinoglu Osman Tufanbey’in adini tasidigi Adana ilimizin sirin ve güzel ilçesi Tufanbeyli, 2014 yilindan bu yana AKP’li bir belediye baskani tarafindan yönetilmektedir. Ancak bu tarihi kahramanin adini tasiyan ilçemiz bugün maalesef yolsuzluk, kayirmacilik ve israf yönetimi ile anilmaktadir' dedi.

'IHALEYI YAPAN ANNE, IHALEYI ALAN OGLU'

Ayyuka çikan Tufanbeyli Belediyesi'ndeki iddialarin aydinlatilmasi için neler yapildigini soran Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Tufanbeyli Ilçe Belediyesi Meclis üyeleri, Belediye Baskani ile belediyede görevli olup yakin akrabalik iliskileri bulunan bazi kisiler hakkinda Cumhuriyet Savciligi'na suç duyurusunda bulunmuslardir. Belediyede rüsvet, yolsuzluk, zimmet, ihaleye fesat karistirma gibi suçlarin islendigi iddia edilmektedir. Iddialar arasinda yüz binlerce lirayi bulan ihaleler ve dogrudan teminlerin yakin kisilere usulsüz verildigi, yapilmayan islerin de yapilmis gibi gösterilip belediyenin yani halkin parasinin gasp edildigi ileri sürülmektedir. Ayrica, Belediye Ihale Komisyonu Baskani ile ihaleyi alan kisinin anne - ogul oldugu, bu ikili arasinda 34 ihalenin yapilip 2.5 milyon liralik bir zimmet saglandigi ifade edilmektedir.'

'IDDIALARLA ILGILI ISLEM YAPTINIZ MI?'

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut,Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun su sorulara yanit vermesini talep etti:
'1. Adana  - Tufanbeyli Içe Belediye Baskani’nin söz konusu yönetimine iliskin bakanliginiza bir sikayet yansimis midir? Yansimis ise hangi is/islemler yapilmistir?
2. Belediye baskani hakkinda mahkemeye yansimis çok ciddi iddialar hakkinda bir inceleme/degerlendirme bakanliginiz tarafindan yapilmis midir? Sonuçlari ne olmustur?
3. Baskan ile birlikte görev yapan bir kisim Belediye Meclis Üyesinin yargiya tasidigi hususlar aydinlatilincaya kadar baskan hakkinda bir idari karar alacak misiniz?
4. Hakkinda çok ciddi iddialar bulunan belediye baskaninin mahkemenin selahiyeti ve isnat edilen suç/suçlamalarin karartilmamasi açisindan görevden uzaklastirilmasi gerekmez mi?
5. Bakanliginiz görev ve yetkisi dahilinde pek çok belediye baskani için uyguladiginiz görevden uzaklastirma kararini Tufanbeyli Belediye Baskani içinde uygulayacak misiniz?'



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli