Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

BAŞKAN FİLİK; ÇANAKKALE; HAÇIN, HİLALE BOYUN EĞDİĞİ YERDİR.

BAŞKAN FİLİK; ÇANAKKALE; HAÇIN, HİLALE BOYUN EĞDİĞİ YERDİR.

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş FİLİK, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda;

BASKAN FILIK; ÇANAKKALE; HAÇIN, HILALE BOYUN EGDIGI YERDIR.

Yumurtalik Belediye Baskani Türkes FILIK, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yildönümü münasebetiyle yayinladigi mesajda;

Yüce Türk Milleti 106 yil önce Çanakkale'de kahramanlik destanlarina yeni bir destan ekleyerek, en kesif ordulari bogazin derinliklerine gömmüstür.

Çanakkale; iman dolu gögüslerin çelik tabyalara siper oldugu yer!

Çanakkale; haçin, hilale boyun egdigi yer!

Çanakkale; dönemin en gelismis ordularinin, en gelismis silahlarinin denizin dibine gömüldügü yer!

Vatanin bir karis topragi için neler yapabileceginin resmidir ve 'Biz Kimiz' sorusunun cevabidir Çanakkale!

Çanakkale'de Ne için savastigini bilmeyen, Milli sairimiz M.Akif ERSOY'un deyimiyle 'Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ' insanlar, vatan için ölmeyi seref sayan ve sahadete inanan vatan evlatlarinin karsisinda adeta erimis, Dünya siyaseti ve ülkelerin sinirlari yeniden sekillenmistir. Bu açidan Çanakkale'de elde edilen zafer bizim için bir övünç ve gurur kaynagi olmusken 'Çanakkale Geçilmez' diyen milletler içinde bir utanç kaynagi ve kuyruk acisidir.

Ülkemiz üzerinde ser odaklarinca oynanan her türlü oyuna ragmen  Aziz Milletimiz için 1071 Malazgirt zaferiyle kapilari açilan ve 1922'de Kurtulus Savasi ile perçinlenen, her karis topragi için neredeyse bir sehit verdigimiz Anadolu, dünya döndükçe Türk'e yurt olmaya devam edecek ve Türk Milleti ilelebet var olacaktir.

Bu duygularla; Çanakkale zaferinin 106. yil dönümünü kutluyor, Vatan ugrunda kanlarini bayraga katan aziz sehitlerimizle, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini rahmet ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun.

dedi.



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli