Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Başkan Kocaispir Ulubatlı Hasan’a Neşteri Vurdu

Başkan Kocaispir Ulubatlı Hasan’a Neşteri Vurdu

METRUK BİNALARDA YIKIM YENİDEN BAŞLADI

METRUK BINALARDA YIKIM YENIDEN BASLADI

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Ulubatli Hasan Mahallesi’ne nesteri vurdu. Gençlerin uyusturucu ile zehirlenmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirten Baskan Kocaispir, metruk binalarin yikimini baslatti.

Yüregir Ulubatli Hasan Mahallesi’nde Milli Egitim Bakanligi tarafindan yeni egitim alani yapilmasi için belirlenen evlerin yikimi baslamis ancak uyusturucu kullaniminin yogun oldugu ve sik sik kavgalarin yasandigi mahallede yikim süreci tamamlanamamisti. Sürece dahil olan Baskan Fatih Mehmet Kocaispir, mahalle sakinleriyle tek tek görüserek yikimin tamamlanmasi gerektigini anlatti. Yogun güvenlik önlemleri altinda mahalleye gelen belediye ekipleri belirlenen metruk binalarin yikimina basladi.

GENÇLERIMIZIN ZEHIRLENMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEGIZ

Ekskavatörün operatör koltuguna oturarak yikimin startini veren Baskan Kocaispir, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Ulubatli Hasan Mahallemiz Adana’nin en güzel mahallelerinden biri. Ancak uzun zamandir mahallemizin ismi uyusturucu ile aniliyor. Biz bu konuda tüm devlet kurumlarimizla yakin diyalog halindeyiz. Milli Egitim Bakanligimizin geçmisten bu yana kamulastirma islemi devam ediyor. Burada halihazirda bir lisemiz var. Anaokulu ve ortaokul yapilmasiyla ilgili Milli Egitim Bakanliginin bir planlamasi var. Bu kapsamda bakanlik ve valilik tarafindan yürütülen bir kamulastirma süreci var. Bu süreçte belediyemizle isbirligi talebi oldu. Onu da biz cani gönülden kabul ettik ve su anda bir yikim gerçeklestirmeye basladik. Mahallemizde gençlerimizin uyusturucu ile zehirlenmesine asla müsaade etmeyecegiz” dedi.

 

MILLET BAHÇESI YAPILACAK

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan Ulubatli Hasan Mahallesi’ne yapilmasi planlanan millet bahçesi için 5 milyon TL’lik hibe destegi aldiklarini kaydeden Baskan Kocaispir, “Bakanligimizca belediyemize 5 milyon liralik hibe destegi saglandi. Kamulastirmaya ilaveten yeni bir kamulastirma süreci baslatiyoruz. Insallah bu yilin sonunda Ulubatli Hasan Mahallemizi bu sikintilardan temizleyip, kamulastirdigimiz alanda Adana’nin en güzel millet bahçelerinden birini yapmayi ümit ediyoruz. Basta Sayin Cumhurbaskanimiza, Ömer Çelik Bakanimiza, Jülide Sarieroglu Bakanimiza, Valiligimize, Milletvekillerimize ve bu sikintidan kurtulma noktasinda katki veren herkese tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı