Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Başkan Akay söz verdiği gibi

Başkan Akay söz verdiği gibi

Akay, “Toplumla çözüm üretiyoruz”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, kedilerinde kisirlastirilabildigi Türkiye’nin sehir içindeki ilk ve tek sokak hayvanlari bakim ve kisirlastirma merkezini hayvan severlerle birlikte açti.

“40 bin sokak hayvaninin üremesi kontrol altina alinacak”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, 4 Ekim Hayvan Haklari Günü’nde müjdeledigi “Sokak Hayvanlari Bakim ve Kisirlastirma Merkezi”nin açilisini hayvan severlerle birlikte gerçeklestirdi.

Sehir içinde kedilerin kisirlastirilabildigi Türkiye’nin ilk ve tek kisirlastirma merkezi olan Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü Sokak Hayvanlari Bakim ve Kisirlastirma Merkezinin açilisina, Adana Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Güngör Geçer, Seyhan Belediyesi Baskan yardimcilari, Meclis üyeleri, DOHAYKO Genel sekreteri ve HAYKONFED Baskani Nesrin Çitirik, KIHAYKO Baskani Metin Yildirim, hayvan severler ve vatandaslar katildi.

“KISIRLASTIRMA MERKEZI ILE KONTROLSÜZ ÜREMEYI ÖNLEYECEGIZ”

Açilista konusan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Adana’nin temel sorunlarindan biri olan sokak hayvanlari konusunu, kurulan merkez ile bir çözüme kavusturmus olacaklarini söyledi.  Sokak hayvanlari konusunda hem sikâyet aldiklarini hem de onlarin korunmasi konusunda 2 farkli talep aldiklarini animsatan Akay “Kisirlastirma merkezimiz ile ilçemizde yaklasik olarak 40 bin sokak hayvaninin üremesi konusunda bir kontrol mekanizmasi kurulmus oluyor. Hayvan severlerin de talebiyle kisirlastirma yaparak sokak hayvanlarinin kontrolsüz olarak üremesini önleyerek, sikâyetleri ortadan kaldiracagiz” dedi.

“TOPLUMLA ÇÖZÜM ÜRETMEK, EN TEMEL DÜSÜNCEMIZ”

Sokak hayvanlari sorunun çözülmesi için kurumlarin birlikte olmasi gerektigine isaret eden Baskan Akay söyle devam etti;

“Büyüksehir Belediye Baskanimiz Zeydan Karalar’da açilis için burada bizimle olacakti. Ancak,  Istanbul’da göç ile alakali bir toplantiya katildigi için burada olamadi. Ancak biz hep beraberiz. Bu gibi sorunlarin birlikte çözülebilecegini biliyoruz. Sadece kurumlarin birlikteligi degil, toplumla birlikte çözümlerin bulunmasi en temel düsüncelerimizdir. Büyüksehir Belediyemiz de Karahan mevkiinde yapimina devam ettigi barinak ve hayvan hastanesini çok kisa zamanda tamamlayacagini düsünüyoruz. Barinak ve gida destegi konusunda da tereddütler varsa mutlaka giderilecektir. Sokak hayvanlari konusundaki sorunlarin, çözümünün baslangici olacak olan merkezimizin hayirli olmasini diliyorum”

ÇITIRIK “13-14 YILDIR BU GÜNÜ BEKLIYORDUK”

Hayvan severler adina söz alan DOHAYKO Genel Sekreteri ve HAYKONFED Baskani Nesrin Çitirik ise 13-14 yildir talep ettikleri sehir içinde hayvan severlerin rahatça ulasabilecegi kisirlastirma merkezinin açilmasindan dolayi hayvan severler adina Baskan Akay’a tesekkür etti.

SEYHAN, HEM SOKAK HAYVANLARINI KISIRLASTIRIYOR HEM DE KURU MAMA DESTEGI VERIYOR

Konusmalarin ardindan Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü Sokak hayvanlari bakim ve kisirlastirma merkezinin açilisi gerçeklestirildi. 2 Veteriner, 3 tekniker ve 5 personelin bulundugu kisirlastirma merkezinde günde 10 kisirlastirma islemi gerçeklestirilebilecek. Kisirlastirma sonrasi bakim ve tedavinin de yapildigi merkezde, kisirlastirilan sokak hayvanlari kontrolleri yapildiktan sonra dogal ortamina birakilacak. Merkezde ilerleyen dönemde ihtiyaca göre kisirlastirma islem sayisi artirilabilecek. Bu arada Seyhan Belediyesi ilçe genelinde 84 noktada Sokak hayvanlarina kuru mama ve tavuk kirintisi destegini sürdürüyor.



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı