Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Başkan ;Alyaprak ekonomik destek paketini eleştirdi:

Başkan ;Alyaprak ekonomik destek paketini eleştirdi:

Başkan ;Alyaprak ekonomik destek paketini eleştirdi:

 
 
Saglik Bakanligini tebrik eden Alyaprak ekonomik destek paketini elestirdi: “Yetersiz”
Koronavirüs salgini kapsaminda yürütülen çalismalar dolayisiyla Saglik Bakanligi ve tebrik eden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, ekonomik destek paketinin yetersiz oldugunu savundu.
Yeniden Refah Partisi Adana Il Baskani Necati Alyaprak, ekonomik destek paketinin tekrar gözden geçirilip, revize edilmesi veya ilave paketler açiklanarak; vatandaslara, çalisan kesime ve isverenlere '100 milyar dolar' hacminde bir destegin saglanmasi gerektigini ifade etti.
Yeniden Refah Partisi Adana Il Baskani Necati Alyaprak, tüm dünyayi etkisi altina alan ve binlerce kisinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin etkilerine karsi açiklanan 'ekonomik destek paketi'ne iliskin yazili açiklamada bulundu.
SAGLIK BAKANLIGI BAKANLIGINA TEBRIK
Açiklamasinin basinda kovid-19 salgini nedeniyle vefat eden vatandaslarimizarahmet, ailelerineve yakinlarina da bassagligi, tüm hastalarimizada acil sifalar dileyerek baslayan Alyaprak, Saglik Bakanliginin salginin önlenmesine yönelik çalismasini tebrik etti.Alyaprak, ' Türkiye'de basta Saglik Bakanligi olmak üzere,tüm devlet kurumlari basindan itibaren süreci titizlikle takip ediyorlar ve gerekli tedbirleri ivedilikle aliyorlar. Bu nedenle özellikle Saglik Bakanligimizi,toplum sagligi konusundaki hassasiyetinden ve sogukkanli, tedbirli yaklasimindan dolayi tebrik ediyoruz.Saglik Bakanligimiza ve tüm saglik personelimize bu çok önemli mücadelede Cenabi Allah'tan yardim diliyoruz' seklinde konustu.
'HALKIN EKONOMIK AÇIDAN DA MAGDUR OLMAMASI ÖNEMLI'
Tüm dünyada virüsten etkilenen ülkelerde virüse karsi çalismaniniki koldan yürütüldügünü belirten Necati Alyaprak, 'Devletler hem vatandasinin sagligini korumak, hem de saglik tedbirleri nedeniyle ortaya çikan sonuçlar sebebiyle halkin ekonomik açidan magdur olmamasi için mücadele veriyor. Bizim ülkemizde de 'Coronavirüs krizi' zaten uzun zamandir piyasalari, toplumu en agir sekilde etkileyen ekonomik krizin üstüne gelmis durumdadir.Konkordatolarin, karsiliksiz çeklerin, icra-iflas dosyalarinin tavan yaptigi, diplomali issizler ordumuzun 1,3 milyon kisiyle silahli kuvvetler ordumuzun neredeyse 3 misline çiktigi ülkemizde bir de bunlarin üstüne Coronavirüs kriziyle karsi karsiya kaldik. Dolayisiyla su anda bizim durumumuz ekonomik olarak diger pek çok ülkeden daha da sikintilidir. Bu nedenle Türkiye'de hükümetin toplum sagligialanindaki etkili ve titiz mücadelesinin yaninda, virüsün yol açtigi kriz sebebiyle ekonomik sikintisi daha da artanvatandaslarimiza,çalisan kesime ve isverenlerimize de çok güçlü 'Ekonomik Destek Paketleri' ile en etkili sekilde destek olmasi da çok önemli bir zarurettir' degerlendirmesinde bulundu.
'DESTEK PAKETI BEKLENTILERI KARSILAMIYOR'
Hükümet tarafindan hazirlanan ve toplam hacmi '16 milyar' dolar seviyesinde olan'Ekonomik Destek Paketi'nin beklentileri karsilamadigini ifade eden Baskn Necati Alyaprak, sözlerini söyle sürdürdü: 'Açiklanan destek paketi,83 milyon nüfusa sahip ülkemiz için bir baslangiç paketi, bir ilk adim paketi olabilir ama nüfusumuza ve ekonomik anlamda içinde bulundugumuz sartlara bakildiginda, eksik bir destektir. Almanya Hükümeti, '550 milyar euro' hacminde destek paketi açiklarken, Konya ovasi kadar büyüklügü olan, 17 milyon nüfuslu Hollanda'daHükümet '100 milyar euro'luk destekte bulunacagini ilan ederken, Hollanda'nin toprak olarak 20 kati büyüklügünde, nüfus olarak da 5 kati büyüklügünde olan ülkemizde hükümetin açikladigi '16 milyar dolarlik'lik destek paketi, olusan beklentinin ve felaketin boyutlarinin çok altinda kalmis durumdadir. Türkiye'de turizm sektörünün geçen sezon elde ettigi gelirin '35 milyar dolar' seviyesinde oldugunu göz önünde bulundurursak, hükümetin açikladigi bu destek paketinin sadece turizm sektörünün bile kayiplarini karsilamaya yetmeyecegini açikça görmüs oluruz.'
'EKONOMIK DESTEK PAKETI REVIZE EDILSIN'
Alyaprak,'Uzun lafin kisasi bu açiklanan paket ihtiyaci karsilamaktan çok uzaktir. Bu sebeple, Yeniden Refah Partisi olarak; hükümetin açikladigi bu ekonomik destek paketinin tekrar gözden geçirilip, revize edilmesi veya ilave paketler açiklanmasi gerektigini, ve böylelikle vatandaslarimiza, çalisan kesime ve isverenlerimize en azindan '100 milyar dolar' hacminde bir destegin saglanmasi gerektigini ifade ediyoruz. Devletimiz bu sekilde 'Destek' adimlarini atarsa, virüs krizinin ülkemiz üzerindeki olumsuz etkileriyle çok daha etkili bir mücadele yapilmis olur kanaatini tasiyoruz.' dedi.
 


  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı