Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Başkan Kocaispir kimsesiz yaşlı adama el uzattı....

Başkan Kocaispir kimsesiz yaşlı adama el uzattı....

Başkan Kocaispir kimsesiz yaşlı adama el uzattı....

Alihocali Mahallesi’nde bakacak kimsesi ve kalacak yeri olmayan 78 yasindaki Mahmut Ortatepe’ye Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir sahip çikti.
Baskan Kocaispir’in talimati ile gece yarisi acil ihtiyaçlari giderilen yasli adam için belediye ekipleri huzurevine yerlestirilmesi için de çalisma baslatti.


Mahalle sakinlerinin sosyal medyadan fotografini paylasarak yardim çagrisi yaptigi Ortatepe’nin durumundan haberdar olan Baskan Kocaispir, yapilan çagriya; “Arkadaslarimiza gerekli talimatlari verdim. Birazdan amcamizin yaninda olacaklar. Amcamizin yüzünün gülmesi için gerekeni yapacagiz.” cevabini vererek belediye ekiplerini hemen yönlendirdigini belirtti.


Baskan Koaispir’in talimati ile gece yarisi harekete geçen Yüregir Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri yasli adama ulasarak ilk etapta kisisel bakim, kiyafet, yatak, battaniye ve tekerlekli sandalye gibi acil ihtiyaçlarini karsiladi.
Otatepe’nin Huzurevi’ne yerlestirilmesi için de girisimde bulunan Yüregir Belediyesi, sosyal medya hesabindan “Belediyemiz amcamizin yaninda. Yapilmasi gereken her seyi not ettik, acil ihtiyaçlari götürdük. Bundan sonra amcamiz bize emanet.” notunu paylasti.

 

Sabah erkenden tekrar yasli adami ziyaret eden belediye ekipleri bir taraftan temizlik çalismasi yaparken bir taraftan da kisisel bakimini yaparak diger ihtiyaçlarini giderdi.
Kimsesi olmadigini, komsularinin destegiyle hayata tutundugunu belirten Mahmut Ortatepe, “Sag olsun Baskan bu saatte ekiplerini göndermis. Gece yarisi kapimi çaldilar. En çok tekerlekli sandalyeye ihtiyacim vardi getirdiler. Allah devletimizden, baskanimizdan razi olsun, hepsine çok tesekkür ederim” dedi.


Yüregir’de insan odakli sosyal belediyecilik anlayisi ile çalistiklarini belirten Baskan Kocaispir, “Sosyal Yardim Isleri ekiplerimiz 107 mahallemizin hepsini gezerek vatandaslarimizin sorunlarini bire bir dinliyor, çözüme kavusturmak için gayret gösteriyor. Asevimiz ile ilçe genelinde günlük 2 bin 500 ihtiyaç sahibi ailemizin yemek ihtiyacini karsiliyoruz. Yasli, hasta, bakima muhtaç, kimsesiz insanlarimiza imkânlarimiz ölçüsünde destek olmaya çalisiyoruz. Bir sloganimiz var. “Bizim Derdimiz Insan” Kimsesi olmadigini ögrendigimiz Mahmut amcamiz da artik bize emanet. Mahmut amcamiz sahipsiz degildir. Biz yanindayiz. Yine baska bir ihtiyaci oldugu zaman karsilamaya haziriz.” ifadelerini kullandi.



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli